День батька 2018: історія та традиції світлого свята

Щорічно 3 неділю вересня в Україні відзначається світле свято День батька. В цьому році дата випала на 16 вересня. Про історію та традиції цього дня читайте далі у матеріалі.

День батька 2018 в Україні: історія свята

У США це свято вперше провели 17 червня 1910 року. Міжнародним День батька став у 1966 році, коли в США його визнали національним. Пізніше його стали відзначати європейські країни, Канада, Японія і навіть ПАР. Проте в сучасній Україні, свято офіційним не вважається.

День батька в Україні фактично створила з нуля ГО “Міжнародний центр батьківства” в 2006 році. Було також проведено акцію по збору підписів для президента з вимогою офіційно його затвердити, але безрезультатно.

18 вересня 2009 року Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та батьківства оголосив третю неділю вересня Днем батька.

З 2013 по 2016 рік уряд мав розробити проект з програмами святкування Дня батька, але на 2015 рік було видано лише рішення, схвалене Президентом, що всі питання по створенню Дня батька та програми забезпечення батьківських прав потрібно вирішити до 2020 року.

Таким чином, в Україні утвердилися дві дати святкування Дня батька, і жодна з них не підтверджена законодавчо.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.