Ірпінь відвідала Марина Порошенко

Марина Порошенко відкрила в Ірпені тренінг “Інклюзивне навчання в закладах загальної середньої освіти”, на який прибуло біля 100 працівників обласних інститутів післядипломної освіти зі всієї України. Про це повідомила в.о. міського голови Анастасія Попсуй.

За словами дружини Президента, мета таких тренінгів – допомогти освітянам опанувати тематику, надати практичні знання у напрямках роботи команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в умовах закладу освіти, особливості організації інклюзивного освітнього середовища.

Як відомо, в Ірпінському регіоні 7 інклюзивних закладів загальної середньої освіти і 15 класів, де на інклюзивному навчанні 17 дітей і 1 заклад дошкільної освіти. Також у місті Ірпені 02.01.2018 року було відкрито Інклюзивно-ресурсний центр Ірпінської міської ради Київської області, де надається кваліфікована допомога дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років . У центрі вже було проведено 213 комплексних психолого-педагогічних оцінок розвитку дитини, на основі яких надається психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові послуги. Взято на облік 416 дітей з особливими освітніми потребами: 235- дошкільного віку, 181-шкільноговіку.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.