Автостанція в Ірпені знаходиться під наглядом муніципалів

Черговий муніципальної варти цілодобово знаходиться на автостанції і слідкує за дотриманням громадського порядку і забезпечує цілісність об’єктів комунальної власності, а в постовому вагончику знаходяться засоби пожежогасіння і аптечка першої допомоги. Про це повідомили на сторінці КП “Муніципальна Варта” Ірпінської Міської Ради.

За словами муніципалів дуже багато пасажирів в очікуванні свого транспорту курять прямо на території автостанції, не знаючи про заборону куріння в громадських місцях. Але,  згідно статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» заборонено куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.


Згідно вимог вищезгаданого закону, на стіні-накритті автостанції розміщена табличка, яка складається із графічного знака про заборону куріння та відповідного тексту.

Водночас, на ірпінській автостанції передбачено і спеціально відведене для куріння місце.

“Будь ласка, поважайте право інших людей дихати повітрям, вільним від тютюнового диму, та паліть тільки в спеціально відведеному місці”,- написали муніципали.

Варто зазначити, що працівники КП “Муніципальна варта” ІМР згідно рішення виконавчого комітету Ірпінської міської ради мають повноваження на складання протоколів про адміністративні правопорушення за рядом статей Кодексу України про адміністративні правопорушення, в т.ч. за ст. 175-1 — куріння тютюнових виробів у заборонених місцях. Якщо ви побачили правопорушення, то телефонуйте на номери (045 97) 60-400; (073) 070-05-57.

Нагадаємо, восени 2017-го року місто Ірпінь отримало нову автостанцію. Замість хаотично завантаженої площі Антонова до її реконструкції, на якій мала місце велика кількість маршруток, таксі та іншого транспорту, неорганізований рух пішоходів та стихійна торгівля, місто отримало комфортну автостанцію. На ній організовано безпечний рух та місця посадки і висадки пасажирів до маршрутного автотранспорту з накриттям від опадів, проведено гарне освітлення, побудована стоянка для маршруток, а також надійну охорону — на території розташований постовий вагончик інспектора Муніципальної варти.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.