17 липня до Ірпеня приїде шевченківський фестиваль

17 липня в Ірпені на Київщині відбудеться низка мистецьких заходів у рамках проєкту «”Ше.Fest” мандрує Україною». Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Пишу вам вже сьогодні, щоб потім не казали, що не знали). Цієї суботи, 17 липня, у нашому місті відбудеться неординарна і дуже цікава культурна подія. До нас приїжджає Фестиваль Тараса Шевченка “Ше. Fest”. З 2014 року цей всеукраїнський фестиваль відбувається на малій батьківщині Кобзаря – у селі Моринці на Черкащині. Цього ж року, напередодні основної події, що пройде 21–22 серпня у Моринцях, фестиваль відвідає ще чотири міста України – Ірпінь, Бровари, Первомайськ і Одесу», – розповів Маркушин на своїй сторінці в соцмережі.

Під час фестивальних подій ірпінці зможуть познайомитися з мистецтвом постійних і нових учасників фестивалю, а також із творчістю своїх земляків.

«Основна музична сцена працюватиме в парку Незнайка з 17:00. На ній виступить відомий український казкар Сашко Лірник, який вміє тримати глядача в напрузі до останнього слова. Свою пісенну творчість подарують мультиінструменталіст та автор власних пісень Віталій Кобзар, ірпінський гурт “Деінде”, гурт “Прелеста”, а на завершення глядачі побачать виступ гурту “Шпилясті кобзарі”. Неподалік розташуються традиційні для “Ше.Fest’у” Галявина художників та Ярмарок майстрів, де будуть демонструвати свою творчість ірпінські живописці та народні майстри», – інформує пресреліз проєкту.

Водночас в Ірпінській міській публічній бібліотеці ім. Максима Рильського працюватимуть театральна та дитяча локації. 

«О 15:30 в бібліотеці розпочнуть свою роботу театрали. Мешканці Ірпеня стануть свідками дуже цікавого дійства — відкритої робочої майстерні, коли вистава народжується просто на сцені. Режисерка і драматургиня Ольга Анненко написала п’єсу “Шевченко. Остання любов” про історію стосунків Тараса Шевченка і Марко Вовчок. Вистава, яка народиться під час заходу, буде показана на “Ше.Fest`i”. О 17:00, коли театральна локація завершить свою роботу, в бібліотеці розпочнуться пізнавальні розваги для найменших глядачів, які зможуть узяти участь у вікторинах, конкурсі малюнків та інших цікавих активностях», – відзначають організатори.

Вхід для всіх вільний і безкоштовний, фестиваль — безалкогольний.

Заходи в Ірпені відбуватимуся за підтримки Українського культурного фонду та відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міської ради. Партнер проєкту — Благодійний фонд «МХП-Громаді».

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.