12 учасників АТО отримали квартири в новому ірпінському ЖК «Ібіс»

Учора дванадцять учасників АТО з Ірпеня отримали ключі від квартир у новому ЖК “Ібіс”. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Емоції переповнюють, я дуже вдячний за те, що такий проєкт є. Я думаю, хоча… навіть не думаю, а знаю, що це, мабуть, єдиний проєкт в Україні, де Спілка ветеранів АТО отримала завдяки своїй роботі і завдяки гарній роботі і ставленню місцевої влади житло саме для себе, і я їм дуже вдячний», – розповів Олексій Федченко, учасник АТО, полковник запасу.

Олексій Федченко – один із 12 учасників АТО, які отримали нову двокімнатну квартиру у житловому комплексі «Ібіс». Хоча ще три роки тому у таку можливість мало хто вірив. Тоді 140 ветеранів АТО отримали в Ірпені земельні ділянки. І спільно вирішили не вести окреме приватне будівництво, а  передати землю компанії-забудовнику, яка побудує для них комфортне житло.

«Коли виділялися ці земельні ділянки (тоді я ще був депутатом міської ради), такий шалений був супротив опозиції. Я не буду казати яких партій – ви всі це знаєте прекрасно. Здавалось, що кудись ділянки зникнуть, кудись раптом дінуться. А сьогодні є реалізація цього проєкту. І цих крикунів, цих горе-активістів… сьогодні їх тут нема, бо сказати нема чого», – зазначив Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова.

На той час це був справді прецедент. Та й сьогодні таких проєктів більше немає ніде в Україні.

«Такий рівень співпраці, який ми реалізували саме тут – це вперше, коли є така синергія центральної і місцевої влади і бізнесу. Коли вирішили земельне питання, об’єднали зусилля і за рік часу втілили конкретний проект, який для учасників бойових дій є надзвичайно важливим, для їхніх сімей і для їхніх дітей. І це – приклад для всієї України», – розповів Роман Лещенко, міністр аграрної політики та продовольства України.

На знак успішної співпраці міський голова разом з учасниками АТО-новоселами заклали біля нового будинку капсулу часу із побажаннями нащадкам. Кожен із бійців отримав персональний сертифікат про успішне завершення спільної діяльності у будівництві і введення будинку в експлуатацію.

Обіцяють, що до кінця 2022 року ще 46 учасників, які очікують своєї черги, отримають квартири. Крім того, бійці, які уклали договір з іншими забудовниками, також невдовзі святкуватимуть успішне завершення спільних проектів.

«У нас ще є ЖК «Вікінг», ми підписали договір з Дмитром Войцехом, він завершує вже свої об’єкти, і теж будемо видавати хлопцям квартири. Також у нас ще один спільний  проект, коли ветерани, які вже отримали земельні ділянки, теж оголосили конкурс, знайшли собі забудовника і зараз будується ЖК «Кантрі» – це біля військової частини «Барса». Там точно така ж ситуація. Такі ж квадратні метри. І там також отримуватимуть квартири», – зазначив Антон Головенко, депутат ІМР від партії «Нові обличчя».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.