В Ірпені запускають першу в Україні програму підтримки дітей без батьківської опіки

2020-04-01-zhidachek_5e84559f230f1

Ірпінь розпочинає першу в Україні унікальну програму підтримки дітей, які залишилися без батьківської опіки. Про це учора на засіданні виконавчого комітету розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, повідомляє 04597.com.ua.

«Наше місто, як інші громади, інколи стикаються із ситуацією, коли потрібно рятувати дітей від безвідповідальних батьків. Коли є загроза життю і здоров’ю дитини, ми подаємо до суду позов щодо позбавлення батьківських прав. А наша служба захисту дітей прилаштовує їх у будинки сімейного типу. Але це процес, який триває. Плюс дітей треба обстежити, вилікувати, відгодувати», – пояснив Маркушин.

В Ірпені ця перетримка і реабілітація дітей проходить у дитячій лікарні. «Але ми виявили тут прогалину. В державі не передбачено коштів на харчування і тимчасове утримання таких дітей. Волонтери виручали, часом ми скидалися на допомогу», – пояснив міський голова.

Але така процедура не є правильною, впевнений мер Ірпеня. «Потрібна система. Тому ми ініціюємо створення спеціальної програми і виділимо на неї 100 тисяч гривень. І якщо будуть такі випадки, можна буде звідти виділяти кошти для таких дітей», – заявив міський голова і тут же дав розпорядження готувати програму.

Варто зазначити, що Ірпінь стане першим містом в Україні, який реалізує програму підтримки дітей, які залишилися без батьківської опіки.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.