Зоопритулок Олексія Суровцева в Ірпені врятував понад 700 котів (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

 «Ми знаходимося біля місця, яке в Ірпені називають простором добра. Це – зоопритулок відомого українського актора Олексія Суровцева. Притулок працює лише півроку, але за цей час вже врятував понад 700 пухнастиків із різних куточків України».

Знайомтеся, це – Кусємір – котик, якого врятували із даху майже затопленого будинку в Херсонській області. Це – Жужик, який тривалий час жив на вулицях Ірпеня. Знесиленого котика принесли до притулку мешканці міста. А це – Плаксон, який ще кілька місяців тому був напівживим.

Олексій Суровцев, український кіноактор, засновник зоопритулку «Бородата котомамуля»:

 «Кажуть – приспіть його. Ну як його можна приспати, якщо воно таке класне? Він бігає, все нормально».

І таких історій порятунку, історій другого шансу – десятки. Зараз у зоопритулку мешкають понад 50 чотирилапих. Когось сюди приносять небайдужі люди, які знаходять тваринок на вулиці. А багатьох засновник притулку Олексій Суровцев, він же – бородата котомама — рятує самотужки. Олексій знає всіх, бо сам дає пухнастикам клички.

Суровцев каже, на жаль, забрати до притулку всіх не може. Пріоритетні – саме важкі випадки. Решту чотирилапих безхатченків – тут безкоштовно каструють і стерилізують.

Олексій Суровцев, український кіноактор, засновник зоопритулку «Бородата котомамуля»:

 «Такі складні операції, які коштують там 50-60 тисяч гривень. Ми беремося за такі випадки тому що, не скажу, що ми можемо дозволити це собі, але за рахунок моєї аудиторії ми можемо назбирати кошти».

Олексій розповідає – особливо багато витрат, коли холодно.

Олексій Суровцев, український кіноактор, засновник зоопритулку «Бородата котомамуля»:

 «Прийшла зима і в мене рахунок за оренду і за опалення 63 тисячі гривень і це кожен місяць. Але це копійки в порівнянні з лікуванням. Лікування може коштувати сотні тисяч гривень на одну тварину. Хтось скаже – Боже, нащо скільки витрачати? Але зі світу по нитці».

Зараз врятовані, вже здорові котики живуть у котелі. Але перш, ніж сюди потрапити, усі новоприбулі потрапляють у карантинну зону, де їх лікують. Є тут і власна операційна. А ще одна окрема кімната – для котиків з імунодефіцитом. Для людини цей вірус безпечний. А от здоворим котам з інфікованими контактувати ризиковано, бо вірус може передатися через укуси та слину.

Про кожну тваринку турбуються ветеринари зоопритулку. 

Ірина Фунікова, головна ветеринарка зоопритулку «Бородата котомамуля»:

 «Приходиш сюди, бачиш їх, згадуєш якими вони були, і це надихає на подальшу працю. І ще дуже надихає, коли котики сім’ї знаходять. Особливо ті, які вже тривалий час тут».

Уже багато котиків завдяки зоопритулку знайшли свої люблячі сім’ї. Але лише погляньте, скільки ще на них чекають.

Олександра Страдецька, журналістка:

 «Друзі, як бачите, котики дуже дружелюбні, йдуть на контакт і всі очікують на вкотовлення».

Засновник зоопритулку розповідає, охочі забрати ту чи іншу тваринку проходять співбесіду, далі беруть котика додому на адапційний період і потім, якщо все добре, він там залишається.

Олексій Суровцев, український кіноактор, засновник зоопритулку «Бородата котомамуля»:

 «Є в мене договір офіційний з печаткою, під який ми віддаємо котика. Далі проводиться ще певний час фото-відео контроль. Є певні умови: якісне харчування, вакцинація, якщо потрібно стерилізація. Якщо кошеням забрали, то за досягненням віку йому потрібна стерилізація. Ну і все, так відбувається».

Якщо ви шукаєте чотирилапого друга – завітайте на сторінку «Бородата котомамуля» в інстаграмі. Тут можна подивитися фото та дізнатися історію майбутнього улюбленця.

А на сторінці Олексія Суровцева ви можете підтримати зоопритулок.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.