ЧОМУ В ІРПЕНІ КОМУНАЛЬНИКИ ДЕМОНТУЮТЬ ЗОВНІШНЮ РЕКЛАМУ ТА ЧИ МАЮТЬ НА ЦЕ ПРАВО?

Багато мешканців громади обурюються, читаючи новини про демонтаж зовнішньої реклами з фасадів та вікон місцевих магазинів, кав’ярень, салонів краси тощо. Мовляв, якщо фасад — це приватна власність, то чому власник не може ним розпоряджатися на свій розсуд?

Ми звернулися за коментарем до КП «Управління благоустрою міста», яке проводить демонтаж.

Отже:

  • демонтаж конструкцій зовнішньої реклами на території Ірпінської громади здійснюється відповідно до Порядку розміщення зовнішньої реклами в  м. Ірпінь, затвердженого рішенням Ірпінської міської ради від 23 травня 2019 року;
  • відповідно до ч. 1 ст. 16 ЗУ «Про рекламу», розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад;
  • згідно з п. 4.1. розділу 4 Порядку, розміщення об’єктів зовнішньої реклами повинно відповідати законодавчим та нормативним вимогам. Розміщення зовнішньої реклами y м. Ірпінь проводиться виключно на підставі дозволів, що видаються робочим органом відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради.
  • відповідно до розділу 13 Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Ірпінь  демонтажу підлягають самовільно встановлені рекламні засоби:

а) власник яких невідомий, у тому числі, у разі відсутності маркування на рекламному засобі;

б) власник яких відомий, але вимоги про демонтаж не виконав.

«Фасади всіх будівель незалежно від форми власності — приватної чи комунальної, є складовою загального вигляду нашого міста. Зовнішня реклама має гармонізуватися з міським середовищем, поєднуватися по стилю, має враховуватися масштаб відносно інших елементів міського простору.  Ми неодноразово наголошували приватним підприємцям про необхідність заміни рекламних засобів, які втратили привабливість, уникати перенасичення фасадів. Підприємцям з моменту отримання припису до проведення демонтажу надається строк 1-1,5 місяці для виправлення недоліків та узгодження елементів зовнішньої реклами та вивісок з відділом містобудування та архітектури ІМР Звичайно, є ті, хто висловлює своє незадоволення навіть у нецензурній формі, але більшість підприємців з розумінням ставляться до таких правил, усвідомлюючи важливість формування естетичного міського простору», — прокоментувала заступниця начальниці КП «Управління благоустрою міста» Вікторія Ковтун.  

Bookmark the permalink.

Comments are closed.