Знайдені в Ірпені рештки російських ракет перетворилися на витвори мистецтва (відео)

Крила ангела.  Дівчина-Україна у барвистому вінку. Чаша Грааля і білий голуб. А ще багато інших символів життя і боротьби – на залишках холодного металу, що ніс українцям смерть. Таке креативне перетворення темряви на світло – основна тема виставки, що відкрилася у Дипломатичній академії України.

Марина Чопей, художниця, учасниця виставки картин на рештках російських ракет:

«Хтось казав, що як тільки зійде сонце, то росія впаде. Це є воно. Це є українське сонце. Це є дерево символ життя. Якщо подивитися, там навіть є крила ангела, який буде нам теж допомагати в цьому».

В експозиції представлені картини на рештках російських ракет. Значну частину уламків знайшли волонтери «Добробату».

Віктор Андрусів, співзасновник проєкту «Добробат», співорганізатор виставки:

«І що, до речі цікаво, тут уламки ракет з Київської області, і частина є таких, що наші волонтери находили ці уламки, коли розбирали завали якихось будинків».

Серед уламків – багато знайдених в Ірпені. Із перших днів визволення території громади від окупантів добробатівці допомагали розбирати зруйновані та відбудовувати пошкоджені будинки містян.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Я дуже вдячний організаторам цієї виставки, вдячний Добробату. Це дійсно  коли приїжджають в Київ дипломати, вони можуть зайти сюди і подивитися, що та зброя, яка може знищувати за задумом росії наших українців, наші діти, наші художники перетворили в мистецтво. І зараз ми чітко бачимо, де добро, де зло. І це  — ідентифікація нашої нації, ідентифікація наших українців».

Виставка картин на рештках російських ракет приурочена до річниці визволення Київщини від окупантів. Триватиме до середини травня. Адреса Дипломатичної академії – Київ, вулиця Велика Житомирська, 2.

Геннадій Надоленко, директор Дипломатичної академії України:

«Якраз поговорили, це настільки важливо, що ми збільшимо ще мінімум на пару тижнів, так що цей тиждень точно вхід буде ще вільний. Тож усіх запрошуємо».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.