Зміна селищного голови Коцюбинського була законною – юрист

Розповідаючи про нібито незаконну заміну в Держреєстрі юридичних і фізосіб-підприємців глави сел. Коцюбинське Ольги Матюшиної на Юлію Главацький, Ольга Матюшина обманює громадськість. Про це повідомив директор юридичної компанії “Бі ен Сі” Максим Кожух. 

“Дійсно, на розгляді в Ірпінському міському суді знаходиться кримінальна справа щодо дій державного реєстратора. Однак, ніяких рішень по справі не прийнято. У той же час, в січні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва за позовом Юлії Главацької визнав незаконними дії Мін’юсту щодо відновлення Матюшиної на посаді селищного голови”, – зазначив Кожух.

Як відомо, повторне дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної голови Ольги Матюшиної відбулося 7 березня 2018 року на другому засіданні позачергової сесії Коцюбинської селищної ради. За таке рішення проголосували 18 депутатів селищної ради шляхом таємного голосування бюлетенями. Підставою для такого рішення стали систематичні протиправні дії Матюшиної.

Відповідно до абзацу першого частини другої статті 79 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, повноваження селищної голови можуть бути достроково припинені, якщо він порушує Конституцію або закони України. Протиправність дій Матюшиної, як селищного голови встановлена ​​кількома рішеннями суду, які набрали законної сили: Ірпінського міського суду Київської області у справі №367 / 7985/16 від 10.04.2017 року, постановою Ірпінського міського суду Київської області у справі №367 / 2691 / 16 від 02.12.2016 року, постановою Окружного адміністративного суду міста Києва у справі №826 / 6753/17 від 26.06.2017 року.

Відповідно до частини 2 статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, в разі звільнення з посади селищного голови у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень, повноваження глави здійснює секретар відповідної ради. Причому, здійснює їх з моменту дострокового припинення повноважень голови і до моменту початку повноважень нового голови, обраного на позачергових виборах відповідно до закону, або до дня відкриття першої сесії відповідної ради, обраної на чергових місцевих виборах.

З метою дотримання цієї норми закону 7 березня 2018 року Коцюбинська селищна рада прийняла рішення “Про виконання обов’язків Коцюбинського селищного голови”, яким доручено секретарю селищної ради Миколі Єременку здійснювати повноваження Коцюбинського селищного голови з моменту дострокового припинення повноважень Коцюбинського селищного голови Ольги Матюшиної 7 березня 2018 і до моменту початку повноважень Коцюбинського селищного голови, обраного на позачергових виборах відповідно до закону, або до дня відкриття першої сесії  Коцюбинської селищної ради, обраної на чергових місцевих виборах.

“Вищезазначені рішення були оприлюднені відповідно до частини 5 статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”. У зв’язку з прийняттям таких рішень і вступу в силу, 7 березня 2018 року було подано документи на державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі. Оскільки документи відповідали вимогам Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”, 7 березня 2018 року державним реєстратором була проведена відповідна державної реєстрації, – розповів Кожух.

Тому рішення Коцюбинської селищної ради були прийняті відповідно до законодавства України. Державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу також проведена відповідно до вимог закону.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.