Жодні судові ухвали чи постанови при обшуках в Ірпені та Бучі не пред’являлись

Вчора під час обшуків у приміщенні бізнес-центру “Домінант” в Ірпені слідчо-оперативна група не пред’являла жодних рішень суду чи постанов, які б підтвердили їхнє законне проведення. Про це повідомляють юристи компаній, що орендують офіси у “Домінанті”.

0268752b633c4f0b05c1c83050949c24 (1)

“Озброєні люди у військовій формі захопили наше приміщення. Нас не допускають у офіс. Ніяких документів нам не показували. І лише коли прийшов наш адвокат то лише тоді показали посвідчення, що вони є слідчо-оперативною групою, якою саме не побачила… Лише потім ми вияснили, що це були представники департаменту з економічною злочинністю. Ніяких ухвал суду на проведення обшуку нам не показували”, – розповідає юрист товариства “Сарафан” Наталія Мішкевич.

Як повідомляють свідки представники прокуратури також привезли свого понятого і завели у приміщення. Хто це і звідки – нікому не було відомо. Крім того, вимагали ключі від сейфів і хотіли проводи їх огляд без присутності представників фірми. Люди викликали місцеву поліцію. Тільки тоді до приміщення пропустили офіційних представників товариств.

“Вони самі по собі проводять обшуки, їм взагалі не потрібен при цьому представники фірми, що вони там роблять – невідомо, що вони там шукають – невідомо. Чи приносили вони з собою якісь речі, документи, нам також невідомо. Тому ми нічому не здивуємося, коли тут будуть знайдені якійсь речі, документи, які не належать до діяльності вказаних компаній. Тому ми чекаємо протокол про проведення обшуку і будемо за наявності порушень подавати скарги до вимог Кримінально процесуального кодексу України”, – повідомив Євген Білецький, адвокат компанії “Будрегіонінвест”, яка орендує приміщення в бізнес-центрі “Домінант”.

Нагадаємо, що вчора Генеральна прокуратура провела обшуки в адміністративних приміщеннях Бучанської міської ради, а також за місцем проживання та реєстрації голів Бучанської та Ірпінської міських рад. Загалом, за повідомленням прес-служби ГПУ обшуки пройшли за 31 адресою.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.