Загиблих мешканців Ірпеня увіковічать у «Книзі пам’яті» (відео)

В Ірпені увіковічать пам’ять про усіх загиблих мешканців міста. Для цього започаткували проєкт «Книга пам’яті».

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Роботи вже ведуться, сьогодні ми маємо первинну інформацію. Її достатньо багато, але вона не повна. Ми працюємо над тим, щоб її наповнювати. Допрацьовуємо через Управління праці і соціального захисту, через поліцію, прокуратуру. Ми створюємо реєстр загиблих військових, цивільних на території нашої громади».

Це буде електронний реєстр. Спочатку у нього додадуть дані про час, місце та обставини загибелі, інформацію про саму людину та контакти її родичів. Далі цю інформацію доповнюватимуть.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Ми будемо працювати над збором інформації, яку можна буде перетворити на публіцистичні статті про наших загиблих. Тобто це не буде просто така суха інформаційна чи біографічна довідка. Це буде матеріал про людину, яка жила в нашій громаді, мала свої плани».

Про старт проєкту оголосили на 35-тій позачерговій сесії Ірпінської міськради. Сама ідея не викликала дискусій. Розбіжності виникли щодо джерел фінансування проєкту. Спочатку гроші планувалося виділити з бюджету громади. Але небайдужі меценати погодилися взяти витрати на себе.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«Зараз не доцільно з бюджету виділяти на це все. Наша команда знайшла вже меценатів і вони нададуть кошти. А ці кошти, які планувались на книгу, підуть на відбудову нашого міста або на допомогу ЗСУ».

У ролі мецената виступив місцевий бізнес, хто саме — поки не розголошують. На створення проєкту виділять 250 тисяч гривень.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Я вважаю, що це надзвичайно важливе питання. Вшанування наших героїв, тих людей, які загинули за Ірпінь, які загинули в Ірпені, яких вбили російські терористи. Це наше зобов’язання перед нашими мешканцями».

Презентувати книгу громаді планують на річницю визволення міста-Героя Ірпеня. Долучитися до створення «Книги пам’яті» може кожен охочий. Якщо Ви володієте інформацією про загиблих, зверніться до міської ради.  

Bookmark the permalink.

Comments are closed.