За найкращий твір-роздум ірпінці поїдуть до Іспанії

В Ірпінському центрі по роботі з внутрішньо переміщеними особами відбулася презентація міжнародного конкурсу творів-роздумів для молоді. Організували акцію ірпінська “Фундація добрих справ” та іспанська організація “Разом за життя”.

“Ми завжди за те, щоб підтримувати такі акції, адже Іспанія завжди підтримувала Україну” – говорить радник з питань культури посольства Іспанії в Україні.

14883651_1147608868690374_8901697483814892882_o

Учасникам конкурсу необхідно написати твір-роздум на тему “Життя після переселення” або “Якби я був переселенцем”. За 2 і 3 місця обіцяють цінні подарунки, за 1 – поїздку до Іспанії.

“Якщо ви запитаєте іспанців, то вони вам однозначно скажуть, що ніякі гроші не замінять дітей, яких вони приймають до себе” – наголошує консул Іспанії в Україні Фернандо Хірон.

За 23 роки діяльності організації “Разом за життя” іспанські родини прийняли більше 7000 дітей Ірпеня та Іванкова, і з радістю продовжують цю традицію сьогодні.

Варто зазначити, що перший на Київщині Громадський центр безкоштовних послуг для внутрішньо переміщених осіб – громадська ініціатива, успішно реалізована за підтримки Ірпінської міської ради. Цей центр спрямований на інтеграцію внутрішньо переселених осіб у місцеву громаду. Тут працюютьюристи, дорослі та дитячі психологи, надається гуманітарна допомога, проводяться різноманітні освітні, мистецькі та оздоровчі заходи для людей похилого віку, куди запрошуються не лише переселенці, а й місцеві жителі.

Безымянный

Bookmark the permalink.

Comments are closed.