З наступного року видатки на Муніципальну варту зменшаться

З 2018-го року видатки з бюджету на КП “Муніципальна варта” можуть зменшитися. Про це розповів начальник комунального підприємства Валерій Вовк під час прес-конференції, яка відбулася у п’ятницю, 21 липня. 

“Побутує думка, що місцевому бюджету Ірпеня КП “Муніципальна варта” обходиться дуже дорого.  Це 287 тис. грн. на місяць. Я завжди готовий надати алгоритм. Будь якому журналісту. Це оплата праці 75 осіб, із середньою заробітною платою у 4500 грн.”, – заявив Валерій Вовк.

На сайті міської ради зазначено, що у затвердженому штатному розкладі є 134 особи. За словами Валерія Вовка, це максимальна кількість працівників, яка потрібна місту для додаткового патрюлювання. “Щоб не міняти щоразу штатний розклад, ми й заклали цю цифру. Але сьогодні фактично у штаті – 75 осіб”, – зазначив очільник підприємства.

З наступного року у Муніципальній варті планують заключати договори про обслуговування. Тим самим, зменшаться видатки з бюджету. “На наступний рік 2017 рік наші стосунки з Ірпінською міською радою зводяться до наступних кроків – КП охороняє парк – оформлює договір із “Зеленбудом”, КП охороняє школи – оформлює договір із батьківськими комітетами. Отже, на наступний рік з міського бюджету будуть витрачені кошти лише на структурний підрозділ моніторингу, який знаходиться у приміщенні міської ради”, – розповів Вовк.

Необхідність існування такого комунального підприємства не викликає сумнівів, адже в умовах  неоголошеної війни посилюється криміногенна обстановка по всій країні. “Я хочу, щоб ви розуміли, в країні, де кілька років триває війна, життя кожного мешканця маленького чи великого міста знаходяться в постійній небезпеці. Проблемою є кількість зброї на руках різних людей, які повернулися із зони АТО, проблемою є неадекватність поведінки і безсилля через корупцію, соціальну несправедливість, недотримання законі. Сьогодні в силу цих обставин населення є беззахисним. Але кожна громада користуючись законами про місцеве самоврядування має права забезпечувати на свій розсуд правопорядок у місті самостійно”, – підсумував Валерій Вовк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.