Є можливість: 9 зарубіжних освітніх програм липня

У липні можна не тільки сповна насолодитися літом, а й подати заявку на омріяну освітню програму.

1. Програма стажувань від Atlas Corps

Дедлайн – 15 липня

Міжнародна організація Atlas Corps організовує програму стажувань у США, мета якої – підвищення професіоналізму лідерів некомерційних організацій та заохочення до створення соціальних інновацій.

Учасники програми протягом 12-18 місяців зможуть працювати в одній з організацій-партнерів, серед яких: Ashoka’s Youth Venture, the Grameen Foundation, CARE, Habitat for Humanity, UNICEF, World Resources Institute та багато інших.Організатори покривають витрати на проживання, транспорт, медичне страхування.

Програма відкрита для всіх віком до 35 років, хто має диплом бакалавра, 2 роки працював у некомерційній сфері і знає англійську мову. Потрібно лише заповнити онлайн-заявку і отримати 2-3 рекомендаційні листи.

2. Стипендіальна програма Національного музею Берліна

Дедлайн – 31 липня.

Міжнародна стипендіальна програма підтримує проекти, які мають зв’язок з колекціями і діяльністю наукових центрів Національного музею Берліна, і пропонує молодим випускникам та науковцям провести 1-3 місяці в дослідницькій резиденції на території музею. Розмір місячної стипендії становить від 900 євро до 1200 євро.

Документи –  аплікаційну форму, CV, 2 рекомендаційні листи, список публікацій, копії дипломів, опис проекту – слід надіслати на електронну адресу [email protected]. Детальніше – на офіційному сайті.

tWf-GqfTv703. Стипендії для митців і дизайнерів від Fabrica

Fabrica, дослідницький центр і студія в Італії, запрошує представників творчих професій приєднатися до своєї команди дослідників. Взяти участь у програмі можуть програмісти, архітектори, графічні дизайнери, музиканти, письменники, режисери, фотографи, журналісти, ілюстратори, аніматори до 25 років.

Для участі потрібно заповнити аплікаційну форму, яка містить портфоліо, резюме, мотиваційний та реомендаційний листи. Організатори оплачують учасникам квиток до Італії, житло у Тревізо, обіди, медичну страховку, а також надають щомісячну стипендію на особисті витрати.

4. Стипендія імені Яна Перрі

Дедлайн – 14 липня.

Фотодокументалісти віком до 24 років можуть подати заявку на участь в конкурсі, названому на честь фотографа Яна Перрі. Головна нагорода конкурсу – 3 500 британських фунтів на реалізацію власного проекту, нагорода за друге місце – 500 фунтів. Конкурс також підтримують видання «Sunday Times Magazinе», «Reportage by Getty Images», які публікують роботи фіналістів, і журнал «World Press Photo», що номінує переможця у шорт-ліст Joop Swart Masterclass в Амстердамі. Компанія Canon надає в якості призів фототехніку.

Для участі в конкурсі слід заповнити аплікаційну форму, а також надіслати 12 прикладів робіт із свого портфоліо і короткий опис проекту, який ви хочете реалізувати у разі перемоги.lS_6-6wX6Bw

5. Стипендії від Open Society Foundations

Дедлайн – 3 серпня.

Стипендії фонду «Відкрите суспільство» (Open Society Fellowship) мають на меті підтримку інноваторів, які зацікавлені у створенні нових підходів до вирішення соціальних проблем.

Для участі у конкурсі потрібно заповнити аплікаційну форму і запропонувати для реалізації інноваційний проект. Теми проектів мають стосуватися хоча б двох тем, якими займається фонд, серед них – права людини, прозорість уряду, доступ до інформації, розвиток громадянського суспільства.

Стипендіати отримають стипендію у розмірі 80 000–100 000 доларів, зможуть використовувати ресурси Open Society та повинні бути готовими конструктивно співпрацювати з глобальною мережею фондів – готувати публікації, створювати навчальні проекти, брати участь у конференціях. Детальна інформація – на сайті.

6. Стипендії від Асоціації онлайн-новин

Дедлайн – 10 липня.

Асоціація онлайн-новин надає стипендії MJ Bear Fellowship молодим інтернет-журналістам, які хочуть реалізовувати інноваційні проекти в цифровій журналістиці. Програма дозволяє стипендіатам взяти учать у трьох онлайн-воркшопах з персональними наставниками і поїхати на конференцію Асоціації онлайн-новин в Лос-Анджелесі. Також організатори оплачують трирічне членство в ONA.

Подати заявку можуть журналісти до 30 років (не студенти), які добре знають англійську мову та працюють над інтернет-проектами. Для цього слід заповнити аплікаційну форму, підготувати фото, рекомендаційний лист та опис завершеного журналістського проекту, в якому ви брали участь. Детальна інформація опублікована на сайті.VCiLw8A_nR4

7. World Bank’s Young Professionals Program

Дедлайн – 31 липня.

Програма Світового банку дає хорошу можливість для молодих високоваліфікованих фахівців почати свою кар’єру в одній із установ Групи Світового банку.

Програма відкрита для спеціалістів до 32 років, які працюють в галузях, дотичних до діяльності Світового Банку. Це може бути економіка, фінанси, освіта, охорона здоров’я, інженерія, міське планування, сільське господарство. Також серед вимог – академічна успішність, досвід роботи, знання англійської мови та лідерські якості. Для участі слід заповнити аплікаційну форму. Детальна інформація – тут.

8. Стипендіальна програма для журналістів і блогерів у Німеччині

Дедлайн – 31 липня.

Професійні журналісти, фрілансери, блогери, які пишуть про науку, можуть взяти участь у програмі, ініціатором якої є німецька організація Falling Walls.

Стипендіати отримають можливість побувати на всіх подіях в рамках конференції фонду Falling Walls, яка відбудеться 8-9 листопада в Берліні. Організатори оплачують дорогу, проживання і харчування. Серед вимог до учасників – щонайменше 3-річний досвід журналістської роботи.

Для участі в програмі потрібно заповнити заявку онлайн, до якої прикріпити резюме, мотиваційний лист і 2 приклади статей. Детальніше – тут.

KZHgmj1IIPI9. Стипендії СІМО на навчання та стажування у Фінляндії

Фінський центр міжнародної мобільності надає стипендії молодим науковцям всіх спеціальностей для навчання або стажування у вищих навчальних закладах Фінляндії. Тривалість програми – від 3 до 12 місяців, розмір щомісячної стипендії – 1500 євро.

Основна вимога для участі в програмі – кандидат має налагодити контакт з ВНЗ, в якому планує працювати чи навчатися. Власне, заявку на здобуття стипендії подає університет від імені кандидата. Також кандидат має заповнити аплікаційну форму, підготувати мотиваційний лист, резюме та план дослідження. Зі списком університетів-учасників можна ознайомитися тут. Детальніше про програму й умови участі читайте на сайті.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.