Як харчуються ірпінські дошкільнята?

Дитячих садків в Ірпені небагато, але місто насправді може пишається ними. Один з них — садок на колишній вул. Паризької Комуни «Лісова пісня». Керує ним чудова людина, педагог від Бога  Марія Дем’янівна Нельзіна.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

До садка ходить понад 400 дітей. І всі вони — улюбленці вихователів і завідувача. Це дивно, але під час нашого спілкування було дуже незвично, що кожну дитину Марія Дем’янівна знає по імені й під час обіду звертає увагу якою рукою їсть малюк… Як він їсть, як поводиться. І співробітники, і діти дуже люблять завідувача, вона душею і серцем кожен день з дітьми. До речі, колектив садочка — теж легендарний: багато працюють з моменту заснування — ось уже понад 20 років.

— Сьогодні ми обговорювали як вплинуло на якість харчування підвищення ціни з 18 до 22 гривень. Це болюче питання для багатьох матусь, але актуальне для керівництва дошкільного закладу…

— Вплинуло позитивно, тепер ми дітям можемо розширити раціон харчування, — зазначає Марія Дем’янівна. — Це було необхідно, адже ціни ростуть. Жодна матуся не зможе протягом дня нагодувати дитину на таку суму. А ми можемо не тільки нагодувати вихованців, а й збагатити їхні організми вітамінами. З моменту підвищення ціни купуємо фрукти, додатково добавляємо овочі, збільшили м’ясний раціон.

Вона із задоволенням показує нам кухню, — на ній порядок і взаєморозуміння, а кухарі прагнуть готувати дітям найкраще!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

— Як і чому готується та чи інша страва? — поцікавилися ми у кухаря.

— Технологія приготування дитячого харчування не така проста, як здається на перший погляд. У дітей в садку закладаються норми здорового і збалансованого харчування. На жаль, сучасні сім’ї його дотримуються рідко, тому найбільш улюблені страви у дітвори — макарони та сосиски. Наша кухня спільно зі всією адміністрацією садка, за певними нормами, розробила сезонне ( осінньо-зимове) меню, яке забезпечує вітамінізованим і дієтичним харчуванням наших діток.

Сучасне кухонне обладнання та вивірена роками технологія дитячого харчування допомагають маленьким ірпінцям бути ситими і задоволеними.

Ми запитали Настю з середньої групи: що вона любить? «Люблю капуску, тут смачно готують. Зараз хочу з’їсти весь обід», — каже вона.

Ми не попередили завідувача про свій візит, — завітали до дитсадка зненацька. Мені, як матері і журналісту, було приємно бачити, що діти доглянуті, а обід — смачний. До речі, нас теж пригостили — і ми на хвилинку повернулися в дитинство… Той же смак і ті ж відчуття. Смачно й ситно. А головне — про тебе піклуються! А що ще треба дітям та батькам? Основне — любов!

Катерина Цибуліна

Bookmark the permalink.

Comments are closed.