Коцюбинський батл

На скандальній 4 сесії в Коцюбинському було гаряче. Емоції — зашкалювали, а події розвивалися стрімко і непередбачувано. Почалося, точніше — не почалося, все з питання нумерації.

Ольга Матюшина з моменту обрання й донині так і не змогла знайти компроміс з депутатським корпусом та налагодити продуктивну роботу селища. Це й недивно, адже поруч з Матюшиною знаходиться «агент під прикриттям» — колишній депутат селищної ради, політтехнолог Ірина Федорів. Саме вона постійно «підливає олію у вогонь»: їй невигідно, щоб депутати і селищний голова знайшли спільну мову, проте необхідно розвалити господарську діяльність селища. За цим, швидше за все, ховається замовлення і багато-багато грошей…

Ось і впливає Федорів на Матюшину, прикриваючись дружніми відносинами і підтримкою у соцмережах.

На 4 сесії «нарив», що довго зрів, нарешті лопнув. Депутатський корпус, спираючись на букву закону, продемонстрував Ользі Матюшиної, що готовий працювати — багато, конструктивно, дружно, а головне — спокійно. На скандалі з бійкою і вимкненні світла акценти розставляти не будемо.

Депутати, бачачи небажання селищного голови конструктивно обговорювати проблемні питання, — а вона демонстративно пішла зі сцени, — проголосували за переобрання головуючого. Нею стала секретар Юлія Головацька. 4 депутати, які підтримують політику Ольги Матюшиної, відразу покинули сесію, але не залишили приміщення. Не беручи участі у вирішенні життєво важливих питань селища, вони стали проводити агітроботу в заповненому залу. До слова зазначу, що у Будинку культури було не так вже й багато запрошених прихильників селищного голови. Та навіть вони стали до кінця засідання схвальними оплесками підтримувати рішення сесії.

Депутат Євген Домбровський відчужено ходив по залу та збирав підписи під актом, в якому йдеться про відмову депутатів проводити сесію. Ходив він до тих пір, поки одна жінка не підняла шум, що він безсовісний депутат і краще б брав участь у роботі сесії.

Депутат Наталія Пилипенко влаштувала агітмайданчик, підсідаючи до представників громади й роз’яснюючи позицію селищного голови. Депутат Олена Торган-Гуменюк пересіла на «гальорку» і звідти голосно викрикувала свої коментарі. Депутат Микола Єременко стояв біля сцени та мовчки спостерігав…

Сама ж селищна голова Ольга Матюшина в оточенні своєї свити — політтехнолога Ірини Федорів й ірпінського активіста Євгена Мельничука — тихенько сиділа в куточку фойє і прислухалася до того, що відбувається на сесії, паралельно насолоджуючись втішними епітетами.

А в цей час на сцені з голосу було внесено деякі питання стосовно роботи селищного голови. Розглянуто проблему неприпустимості підробки селищним головою рішення першої сесії 2015 року № 0107, яке не обговорювалося на сесії. Ознайомитися з ним можна на офіційному сайті селищної ради.

З огляду на факт повної узурпації Ольгою Матюшиною офіційних сайтів і соцмереж було запропоновано призначити відповідального за потік інформації, хоча б на офіційному сайті селища.

Сесія тривала довго, в порядку денному було понад 20 питань. Усі вони були вирішені, зокрема питання благоустрою та бюджету, допомоги нужденним і реклами в ліфтах.

Тонкощі бюджету та оподаткування детально пояснила депутат Людмила Узерчук. Пенсіонерам та інвалідам селища спростили систему оформлення матеріальної допомоги. В процесі сесії йшов постійний діалог з громадою, яка активно брала участь в обговоренні усіх питань і діалозі з депутатами. Як показала сесія — людям важлива робота, а не скандали і провокації. Хто на сцені — абсолютно неважливо, основне — як рухається робота, як вирішуються питання.

Дуже неприємно усвідомлювати, що Ольга Матюшина, представник партії влади, яка позиціонує себе як управлінець і кризовий менеджер, під впливом певних настроїв перетворилася у «голову, що говорить» Ірини Федорів. Хочеться вірити, що така молода особа як селищний голова, на яку в Коцюбинському покладається чимало надій, знайде в собі сили побороти залежність від Федорів. І тоді, напевно, селище не буде далі деградувати, а її робота з депутатським корпусом стане плідною. І на вулицях коцюбинці будуть усміхатися, а не плювати в слід.

Також дивіться яскравий телевізійний сюжет про описану вище сесію в Коцюбинському.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.