Як в Ірпені відзначатимуть День шахів

Завтра, 21 липня, з 15.00 до 19.00 на центральній площі Ірпеня кожен матиме можливість пограти у паркові шахи. А у суботу Ірпінь свяькуватиме День шахів у парку ім. Володимира Правика. Про це розповів ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

“Cьогодні світ відзначає Міжнародний день шахів. В Ірпені живе багато шанувальників цього інтелектуального виду спорту. ього року громада міста підтримала ініціативу встановлення у парку “Дубки” великої шахової дошки з фігурами. Наступного року за кошти громадського бюджету ми реалізуємо цей чудовий проект”, – зазначив мер.

Як відомо, Ірпінь з цим видом спорту пов’язаний напряму. Ще на початку 80-х був створений Ірпінський шахово-шашковий клуб. Його відвідує понад 150 дітей з усього Приірпіння. Більшість юних інтелектуалів мають вік 5-8 років. Діти регулярно займають призові місця у столичних та обласних змаганнях. Часто проводяться турніри і в Ірпені. Це й турнір пам’яті Володимира Правика, турнір школярів “Біла Тура”, інші.

“Ірпінський клуб – чи не єдиний в Україні, де діти вивчають тонкощі гри у шахи і шашки абсолютно безкоштовно – без жодних благодійних чи членських внесків. До того ж минулого року місто виділило і відремонтувало для клубу нове сучасне приміщення”, – заявив Карплюк.

Крім цього, в минулому році відкрили шахово-шашковий клуб. Приміщення клубу оформлено так, що сама атмосфера надихає гравців до перемоги. У оформленні стін і підлоги використані елементи шахів і шашок, картини казкових персонажів, захоплених грою в них. Тротуар біля клубу нагадує шахову дошку, а на газоні біля будівлі розташований  великий символ клубу – фігура ферзя.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.