У Гостомелі відзначили 75-ту річницю полку зв’язку

Сьогодні, 20 липня, відбувся урочистий захід із нагоди 75-ої річниці Проскурівського Двічі орденів Червоного Прапору польового вузла зв’язку Генерального штабу Збройних сил України. Ветерани-проскурівці дружнім колективом зібралися біля пам’ятника воїнам-зв’язківцям на традиційну щорічну зустріч. Розпочав мітинг голова ради ветеранів-проскурівців, полковник у відставці Олексій Гриненко, котрий нагадав про славний історичний шлях проскурівського полку зв’язку.

“У 1961 році полк зв’язку переміщується на нашу рідну землю Гостомель, на цій території було всього три будинки, крім цих трьох будинків не було більше нічого, навіть води. Все починалося з нуля. У 1976 році полк зв’язку переформовується в 113 Двічі Червонопрапорну бригаду зв’язку. А вже у 2006 році бригада перейменовується в Перший польовий вузол зв’язку”,  ̶  розповів Гриненко.

Захід складався з чотирьох частин: мітингу, урочистого  нагородження, концерту та святкового банкету. Серед гостів заходу також були: полковник у відставці, майстер спорту з радіоспорту Анатолій Петровський, полковники Марат Латипов, Григорій Легкобит; підполковник Борис Грушевський, начальник апаратної телекомунікацій Василь Шевченко, старший сержант  Богдан Будзан, начальник Першого польового вузла зв’язку Генерального Штабу полковник Євген Кубрак, голова селищної ради Гостомеля Юрій Прилипко.

Усі гості заходу з гордістю ділилися спогадами про службу, згадували командирів, наставників, колег, які зробили чимало для військової частини.

“Армія дала мені надзвичайно багато: 50 статей у військовій газеті, школа, яку я пройшов, знайомства з цікави людьми  ̶   це все був такий міцний фундамент, за що я надзвичайно вдячний всім людям, хто тоді служив у Проскурівському полку зв’язку”,  ̶   наголосив Богдан Будзан.

Аналізуючи події життя частини, голова ради ветеранів-проскурівців Олексій Гриненко зазначив, що отримані результати – це заслуга кожного офіцера, прапорщика, сержанта, солдата, кожного командира підрозділу.

Отож, щиро вітаємо всіх ветеранів-проскурівців і бажаємо Вам міцного здоров’я, людського щастя, добра, благополуччя, натхнення, віри  й невичерпного оптимізму у ваших серцях!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.