Як в Ірпені пропагують книголюбство

Фото: Світлана Шилова

Сьогодні в Ірпінській міській центральній бібліотеці пройшла презентація книги “Чингіз Айтматов. Спогади” за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Киргизскоі Республіки в Україні. Про це повідомила в.о. міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй.

“За інформацією Інституту книги: 60% українців за останній рік не прочитали жодної книги. А свобода нації – це її освіченість. Тому продовжуємо пропагувати книголюбство разом з нашим другом Іваном Степуріним “Саміт Книга” в рамках “Кочур-Фесту”, – розповіла Попсуй.

Крім цього, в дитячій бібліотеці пройшла зустріч юних читачів Ірпеня із сербським письменником Милутином Джуричковичем з нагоди виходу збірки оповідань “Як виростають близнюки”, а також з українськими письменниками.

Нагадаємо, в Україні стартував перший Міжнародний фестиваль письменників-перекладачів “Кочур-фест”. Його організувала Ірпінська міська рада спільно з видавництвом “Саміт-Книга”. Перші зустрічі з відомими у світі майстрами перекладу відбулися в музеї Шолом-Алейхема в Києві.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.