Як школярів Інтернет-безпеці навчали

21 жовтня 2016 року спеціаліст соціальної служби Дисківська Наталія та представники ювенальної превенції Ірпінського відділу поліції Ліхіцька Анастасія та Дітківський Євген завітали до Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів художнього профілю №1 ім. Макаренка для проведення інформаційно-профілактичної та просвітницької роботи. Про це повідомляє Ірпінська міська рада на своєму сайті.

1040_02b2263a1b2966a74cd985d714a143

Одне з питань, що порушувалось під час профілактичного заходу – питання безпеки та захисту від посягань на людську гідність та особистість. Школярам наводилися приклади про випадки жорстокого поводження людей у дитячому середовищі, порушення прав дітей з метою втягнення їх у злочинну діяльність (за допомогою мережі Інтернет).

Згідно законодавства України особи несуть кримінальну відповідальність за ряд злочинів, пов’язаних з незаконним використанням та розповсюдженням інформації мережею Інтернет неетичного (злочинного) характеру, яка може заподіяти іншій людині шкоду.

9_3

Під час дискусій не важко помітити іскри в очах слухачів, а потреба у майбутньому проводити побільше таких зустрічей відчувалася як ніколи.

Варто пам’ятати, що Інтернет – це не лише засіб отримання інформації, але й дуже розповсюджений спосіб обману та інших “цікавинок”, що здатні ламати долі.

Бережіть себе та дітей!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.