Як працював волонтерський штаб Ірпеня останнього тижня: деталі від Головенка

Протягом останнього тижня команди волонтерського штабу Ірпеня та партії “Нові Обличчя” продовжували невтомно й активно працювати. Про це розповів волонтер Антон Головенко на своїй сторінці у соцмережі.

“Зібрали більше 500 святкових великодніх пакунків і розвезли їх людям, які цього потребували. Списки адресатів взяли у терцентрі, враховували звернення на гарячі лінії Олександра Маркушина і Муніципальної варти, а також інші звернення небайдужих громадян. Також провели акцію “Випічка для лікарів”. Мешканці Ірпеня випікали вдома смачну здобу для наших лікарів, яку ми доставляли в різні медичні уанови – амбулаторії, інфекційне відділення.  Забезпечили електронними градусникам та засобами захисту заклади первинної медицини, військовий шпиталь, спецпризначенців Нацполіції, бригаду швидкого реагування Нацгвардії України, яка знаходиться в Гостомелі. Передали захисні костюми лікарям-паталогоанатомам. Підтримали сухпайками наших пожежників, які виїжджали на гасіння пожеж у зону відчуження”, – розповів Антон Головенко.

Також ірпінські волонтери забезпечили спеціальними продуктами харчування людей, хворих на діабет, відповідні списки яких надали лікарі. Продовжують працювати запроваджені телефонні лінії психологічної та юридичної допомоги.

Головенко повідомив, що волонтери отримують звернення від людей, хворих на COVID-19. “Допомогли їм продуктовим набором та необхідними ліками (ліки були потрібні для лікування хронічних захворювань). Створили резерв із 50 продуктових наборів на крайній випадок.  За цей час наша ініціатива змогла долучити до допомоги людям похилого віку десятки місцевих підприємців.Ми стали прикладом для політичних партій і майбутніх кандидатів. До нас кожного дня приєднуються люди з пропозицією допомогти: хтось кавою, хтось випічкою, хтось масками для захисту. Ми відкриті до співпраці, дякуємо кожному за посильний внесок і продовжуємо працювати, щоб разом всією громадою витримати цей життєвий іспит на людяність”, – додав Антон Головенко.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.