Хто підтримує Народний Рух України в Ірпені та Приірпінні?

14 липня обрано нового голову Ірпінської міської організації політичної партії “Народний Рух України”. Ним стала тележурналіст, колишня громадська активістка – Маріель Славська, яка одразу включилася у політичну боротьбу, щоправда, далеку від ідеології Народного руху.

“Для мене є гордістю вступ в РУХ. І я відчуваю свій обов’язок брати активну участь в політичному житті”, – написала Маріель Славська на своїй сторінці у Фейсбук після того, як очолила місцевий осередок РУХу в Ірпені. Довго чекати її активностей не довелося. Менш ніж за два тижні Славська взяла участь у політичній акції відомого забудовника Лісової Бучі та бізнесмена Олексія Зіневича під Ірпінською міською радою. І не лише була там присутня, але й виступила з полум’яною промовою на його підтримку.

Маріель Славська виступає на акції, організованій Олексієм Зіневичем

Цікаво, що напередодні Олексій Зіневич сам публічно пообіцяв підтримувати Славську як голову РУХу в Ірпені.

Зіневич публічно підтримує Славську у Facebook

Така ситуація – не дивна, адже Маріель Славська є підлеглою Зіневича. Уже близько року журналістка веде авторський проект “Власний погляд” на каналі Олексія Зіневича “Погляд”, публічно підтримує так звані громадські акції та заходи Зіневича і популяризує їх у соцмережах.

Славська популяризує громадську акцію Зіневича

Славську не стримує той факт, що Олексій Зіневич відомий в Приірпінні як найбільш запеклий противник свободи слова. Будучи власником провайдера-монополіста “Бест”, у 2016 році він наказав заблокувати для користувачів “Бесту” регіональні сайти “Зоря Приірпіння” та “Ірпінь онлайн” (які згодом почали працювати на Зіневича), “Правда Ірпеня” та офіційний ресурс Ірпінської міської ради. Тоді під натиском громадськості ресурси розблокували.

Ситуація повторилася коли Маріель Славська вже працювала на “Погляді”. У 2018 році “Бест” вдруге незаконно заблокував “Правду Ірпеня”. Сталося це після того, як сайт оприлюднив серію викривальних матеріалів щодо причетності Зіневича до дерибану землі та незаконної вирубки дерев у Лісовій Бучі. І тільки після публічних заяв громадських організацій, відповідних публікацій Інституту масової інформації та інтернет-видання “Детектор медіа” “Правду Ірпеня” розблокували.

Наступ Зіневича на свободу слова не обмежився блокуванням сайтів. У травні цього року він не пустив на круглий стіл про перспективи розвитку Ірпеня громадських лідерів і журналістів. Звичайно, за винятком тих, хто на нього працює. Більше того, журналістів силою виганяли із зали.

Але Маріель Славська жодного разу не стала на захист свободи слова – однієї з головних демократичних цінностей, які сповідує Народний Рух України. Не протестувала вона і проти приниження Зіневичем людської гідності, яку завжди відстоював і захищав батько Народного Руху В’ячеслав Чорновіл.

Ставлення Зіневича до свого бізнесу і до оточуючих яскраво характеризує переписка, яку виставив в інтернет один із користувачів Facebook. В ній Олексій Зіневич (Алекс Бест) нецензурно висловлюється щодо необхідності придбати необхідну за нормативами довжину кабеля для підключення споживачів, називаючи їх селюками, і відмовляється це робити, мотивуючи свої дії тим, що він не благодійник: “ми що благодійники щастя селюкам там нести за мої гроші”, – пише він.

З “ділової” переписки Олексія Зіневича

Зневага і цинізм у спілкуванні з людьми для Зіневича справа звична. Відомий український блогер і телеведучий Володимир Петров, який живе у Бучі і змушений користуватися послугами монополіста, був шокований тим, що бізнесмен побажав своєму клієнту захворіти на рак.

Пост Володимира Петрова

Важко уявити, що журналіст Маріель Славська не розуміє, з ким має справу. Адже на рахунку пана Зіневича ще чимало скандальних історій. Це і незаконне заволодіння землею у місті Буча, і ганебний злив даних абонентів провайдера “Бест” для передвиборчої агітації, і мільйонні збитки, завдані компанією Зіневича комунальній сфері Ірпеня, і безпідставне порушення прав споживачів.

А зовсім нещодавно Олексій Зіневич серйозно підставив ГО “АвтоЄвроСила”, привівши шляхом обману представників організації на мітинг під будинок Генпрокурора Юрія Луценка. Члени ГО, які були присутні на заході, до останнього не знали, що автоколона рушить до будинку Генпрокурора, бо попередньо мова йшла про підтримку мешканців проблемної забудови.

Зіневич організовує автоколону з членами ГО “АвтоЄвроСила”до будинку Генпрокурора

Цікаво, чи знають сьогодні очільники Народного Руху України, що руками Маріель Славської їхню організацію таким же чином намагаються втягти у брудні ігри одного ображеного бізнесмена, який із недавніх пір представляється громадським діячем.

Вдало прикритись прапором виходить не завжди

Очевидно, що Олексію Зіневичу дуже вигідно “мати на озброєнні” незаплямований політичний бренд РУХу, адже задовольнити свої нездорові політичні амбіції зі своїм “послужним списком” – нереально.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.