Охорона скандального забудовника Зіневича напала на журналістів

Охорона скандальновідомого забудовника, власника інтернет-провайдера «Бест» та інформаційної агенції “Погляд” Олексія Зіневича напала на знімальну групу інформаційного агентства ITV. Трапилося це під час виконання журналістами редакційного завдання по висвітленню круглого столу щодо обговорення розвитку міста Ірпінь.

Для участі у круглому столі, що відбувся 14 травня в Ірпені Олексій Зіневич не допустив представників громадськості Приірпіння, очільників громадських організацій Ірпеня та журналістів. Більше того, для охорони свого заходу від громадськості Зіневич запросив молодиків жорсткої спортивної статури. Один із них і застосував силу до журналістів.

“Коли наша знімальна група прибула на місце події, нам сказали вийти із конференц-зали і акредитуватися. Однак у місці, де начебто мали реєструвати учасників заходу нікого не було. Ми були змушені повернутися. Тоді на нас накинувся агресивний чоловік, що не захотів представлятися. Він грубо штовхав відеооператора, хапав камеру і мікрофон, намагався силою виштовхати нас із приміщення”, – прокоментувала інцидент кореспондент ITV Юлія Осінська, що працювала на місці події.

Лише після нагадування про кримінальну відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності охоронець Зіневича припинив свої агресивні дії. Далі шляхом обману організатори заходу пообіцяли акредитувати журналістів за дверима, втім цього не зробили. У подальшому потрапити до приміщення, де проходило обговорення суспільно важливої для регіону теми – оновлення Генплану Ірпеня – журналістам та багатьом представникам громади не давали чоловіки спортивної статури.

У результаті захід, організований “Громадською ініціативою Олексія Зіневича” пройшов за зачиненими дверима в колі людей, яких обрав сам  Зіневич. На круглий стіл були не допущені голови Громадської ради Ірпеня, Молодіжної громадської ради, БО “Фундація добрих справ”, БО “Платформа ерудитів”, представники волонтерських організацій та учасники АТО.

Нагадаємо, що посягання на свободу слова для Олексія Зіневича є звичною справою. Це вже другий конфлікт Олексія Зіневича з журналістами. Нещодавно редакція інтернет-видання “Правда Ірпеня” звинуватила Зіневича у блокуванні роботи сайту www.irpin.news для користувачів інтернет-провайдера “Бест”, що належить Зіневичу. Як повідомляє редакція “Правди Ірпеня”, після тиску громадськості та допомоги з боку Інституту масової інформації та видання “Детектор Медіа”, Зіневич припинив блокування “Правди Ірпеня”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.