Христюк: за тепло в Коцюбинському відповідає Матюшина

Селищний голова Коцюбинського Ольга Матюшина намагається створити енергетичний колапс в населеному пункті з метою переділити ринок тепла і завести в селище свою енергокомпанію. Про це заявив перший заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк, коментуючи ситуацію, що склалася.

“Нам дуже важко зрозуміти нелогічну і аномальну поведінку Ольги Матюшиної щодо такого серйозного питання. Напередодні вона підписує гарантійні листи, що селищна рада із своїх залишків покриє різницю в тарифах, що борги погасять за рахунок бюджету селища, а не з кишень людей, і тепло в селищі буде. В листах і на нарадах в обласній адміністрації вона підтверджує, що скличе сесію з цього питання. Але на практиці сесію селищний голова не скликає”, – пояснив ситуацію Христюк. На його думку, така гра в хованки з “Нафтогазом” є дуже небезпечною і загрожує залишити селище без тепла в сильні морози.

16121852_1297734726936392_705983292_o

16106178_1297734700269728_812618797_o

Витяги з протоколу наради щодо відключення від газопостачання теплопостачальних підприємств

axO7LFT_p5Y

Гарантійний лист Матюшиної до ПАТ “Київоблгаз”

“Ймовірно, вони хочуть показати, що енергокомпанія “Мастер-енерго” не справляється. Я припускаю, що це робиться для того, аби ввести до селища свого теплопостачальника, або взагалі здійснити рейдерське захоплення “Мастер-енерго”, – сказав Христюк. “Ми не захищаємо “Мастер-енерго”. Але якщо в селищного голови були питання щодо роботи цієї компанії на ринку, треба було ставити їх влітку, в плановому режимі, опрацьовувати в комісіях і так далі, обирати іншу компанію. Але воювати з “Мастер-енерго” і “Нафтогазом” в морози, від яких повністю залежить постачання тепла в селище – це повне безглуздя. Така небезпечна гра Ольги Матюшиної загрожує тим, що сотні квартир в Коцюбинському можуть залишитися без тепла”, – застеріг Христюк.

Дмитро Христюк нагадує, що відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування” за життєдіяльність селища (тепло, прибирання вулиць, вивезення сміття та інше) відповідає селищний голова, який очолює раду і виконавчий комітет. За його словами теплове питання в Коцюбинському не складне і вирішується за день-два при бажанні селищного голови Матюшиної. Достатньо провести сесію і сплатити різницю в тарифах із бюджету селища. “Коштів в бюджеті на це достатньо”, – підкреслив Христюк.

Як відомо, в Коцюбинському було затверджено тарифи, що не відповідають собівартості. В такому випадку потрібно звідкись перекрити різницю в цінах. Не бажаючи платити з бюджету Матюшина намагається покрити різницю за рахунок людей.

“Позиція “Нових облич” – в жодному разі не покладати цей обов’язок сплати на мешканців селища. Люди зараз і так страждають від цін і тарифів. Ірпінь пропонує інший варіант. Є залишок в бюджеті Коцюбинського по загальному та спеціальному фондах, за рахунок якого можна погасити борг. Залишок є, механізм погашення також є. Ми закликаємо Ольгу Матюшину та всіх, хто її штовхає на гру в морози схаменутися і зайти в конструктивне робоче русло, щоб не допустити енергетичного колапсу в селищі” – заявив Дмитро Христюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.