Всі документи в смартфоні: в Україні презентували мобільний додаток «Дія»

Міністерство цифрової трансформації презентувало мобільний додаток “Дія” та національної онлайн-платформи “Дія. Цифрова грамотність”.

«Це мобільний застосунок, покликаний зберігати всі необхідні документи в електронному вигляді. У першу чергу буде запущено електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу»,- наголосили у Мінцифри.

«Дія. Цифрова грамотність» – це перша національна онлайн-платформа, що допоможе українцям освоїти базові цифрові навички, батькам захистити дітей від небезпеки в Інтернеті, а вчителям – робити уроки ще цікавішими за допомогою онлайн-інструментів», – йдеться у повідомленні міністерства. 

У заході взяли участь: президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та ін.

«Держава має бути для людини просто сервісом, зручним, а найголовніше – простим і зрозумілим. Сьогодні ми робимо перший крок, але це великий крок на шляху до цієї мети – презентуємо мобільний додаток Дія. Відтепер він доступний у Apple Store та Google Play. Відтепер 9 мільйонів українців можуть користуватись посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні», – сказав під час презентації Володимир Зеленський.

Він додав, що інші країни йдуть до цього роками, а Україна змогла за пів року, ставши третьою країною Європи, яка має такі послуги.

Нагадаємо, в грудні доступ до додатку “Дія” відкрили для 5 тисяч українців. На стадії бета-тестування додаток давав можливість зберігати водійські права і техпаспорт на автомобіль в електронному форматі. При цьому поліцейські зобов’язані приймати електронні документи так само, як і фізичні.

Детальніше:

Презентація застосунку Дія та Дія. Цифрова освіта

Прямо зараз у Києві відбувається презентація мобільного додатку «Дія» та національної он-лайн платформи «Дія. Цифрова освіта». Дивіться наживо

Geplaatst door УНИАН op Woensdag 5 februari 2020

Джерело: УНІАН

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.