Вони працюють в Ірпені: “Hurgri Art School”

Вже кілька місяців в Ірпені на вул. Гагаріна, 1-а працює сучасний освітній мистецький центр. Його заснувала добре відома в Приірпінні художниця і педагог Євгенія Харґрі. Її художня школа класичного рисунку і живопису так і називається – “Hurgri Art School”.

“В школі все починається з олівчика, закладається і активно розвивається відчуття ритму, композиції, пропорцій. І з кожним новим твором все це прорисовується, моделюється  з виходом на самостійну і абсолютну дорогу творчої особистості”, – розповідає Євгенія.

Опанувати мистецькі навички і познайомитись з світом прекрасного у цій школі може практично кожен охочий. Розвивати творче сприйняття світу тут починають у дітей від 4 років і не обмежують вік дорослих учнів.

За словами художника Сергія Перехожука, такі приватні школи дають можливість найти викладача для такої школи, а як і будь-яка педагогічна робота – це в якісь мірі справа фанатики, в хорошому розумінні цього слова.

У “Hurgri Art School” практикується індивідуальний підхід. Навчальні групи постійно поповнюються.

“Кожне зайняття насичене не тільки практичною роботою з натури, але й написанням постановок, вивченням стилів мистецтва, напрямків, творчої діяльності художників-класиків і  митців сучасності. Тобто, все те, що має розширювати діапазон сприйняття творчого світу кожного вихованця як творчої одиниці, що постійно розвивається”, – додає засновниця школи.

Самі вихованці зізнаються, що  їх приваблює не тільки сприйняття художнього світу, а й атмосфера, яка панує в школі.

Нагадаємо, історія Irpen Art School почалася 1 вересня 4 роки тому в невеликому приміщенні цокольного поверху на околиці Ірпеня. За короткий час школа набула широкої популярності у мистецьких колах. А 2 роки тому переїхала у нове і просторне приміщення у центрі міста. Цей креативний простір магнітом притягує до себе шанувальників прекрасного і є одним із центральних  майданчиків культурно-мистецького життя всього Приірпіння.

Деталі в сюжеті:

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.