Володимир Карплюк розповів про ювілей ірпінського художника

Цього дня, 3 січня 1925 року, народився видатний український живописець Володимир Сидорук. Всесвітньовідомий художник з 1953 року жив та творив в Ірпені. Про це розповів голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк на своїй сторінці у фейсбуці.

Він повідомив, що у пам‘ять про видатного митця в Ірпені кілька років тому було створено та відкрито Ірпінський міський сквер імені Володимира Сидорука. З його роботами можна було ознайомитися на виставці в Музеї історії Ірпеня – цю виставку влаштувала родина геніального художника.

“Герої творів Сидорука – українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Конашевич-Сагайдачний, останній кошовий отаман Запорозької Січі Петро Калнишевський, Тарас Шевченко, козаки і митці, літературні персонажі та звичайні люди. Художник зображував героїку і трагедію української історії. Він показав у графіці жахіття Голодомору”, – додав Карплюк.

Володимир Сидорук помер 16 грудня 1997 року на порозі Ірпінського історико-краєзнавчого музею, куди йшов домовитися про виставку своїх творів. Його син Ігор Сидорук (на жаль, уже покійний) з дружиною Валентиною влаштували серію виставок творів Володимира Федоровича в нашому музеї.

Також персональна виставка картин Сидорука експонувалася в Національному художньому музеї України. Видано два альбоми репродукцій творів Володимира Сидорука, створено документальний фільм “Володимир Сидорук. Художник для світу”.

“Краще за мене про Художника, який є гордістю Ірпеня, розповідають його роботи”, – підсумував Володимир Карплюк.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.