В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка “Світ графіки”

 19 грудня, на день Святого Миколая, в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка “Світ графіки” Наталі Синишин. Шанувальники мистецтва вже мали можливість ознайомитися з олійним живописом і акварелями художниці. Виставки творів  Синишин  експонувалися в нашому музеї та інших містах України і за кордоном.

 На нинішній виставці експонуються графічні роботи Наталі Синишин, виконані пером, кольоровими фломастерами, аквареллю, гуашшю. Це сюжетні композиції, які ілюструють поезію видатних майстрів слова України.

Н. Синишин говорить:”Я відчуваю прекрасну наспівану мелодію в поезії Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Михайла Старицького, Леоніда Глібова, Олени Теліги, в народних думах, легендах, переказах. Так народились фантазії та реальність, які переплітаються у творах, сповнених жадоби не просто до поетичного сприйняття світу, але й натхненного оспівування його краси”.

Слово надихає митця. Н. Синишин додає на виставці до своїх малюнків вірші наших поетів. Поєднання графічних композицій з поетичним словом викликає естетичні переживання у відвідувачів. Наталя Синишин художньою мовою розкриває глибину взаємин людини і природи, що так органічно переплітаються в творах української класичної літератури.

 Також представлено портрети Івана Котляревського і Лесі Українки.

Ще одна тематична сторінка творчого доробку мисткині – сімейні перекази, які передавалися від покоління до покоління із ХVІІІ століття. Художниця відтворює їх на папері мовою художніх засобів. 

Наталя Олексіївна розповідає: “Працюю творчо і вірю, що світом править Бог, який створив красу і гармонію життя, а художник нагадує про це у своїй творчості, яка може спонукати людей до самовдосконалення та самовираження. І саме в цій вірі моє кредо і сенс життя. Сьогодні запрошую у витончений світ графіки, мелодію якої чути крізь символи та фантастичні образи”.

Зустрічі з Наталею Синишин відбуватимуться в музеї  25 грудня, 2, 7, 16 і 19 січня о 14.00.

Анатолій Зборовський,

директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею

Bookmark the permalink.

Comments are closed.