Вчені розказали, як собаки впливають на тривалість життя своїх господарів

Вчені з університету Ліверпуля з’ясували, що прогулянки з собакою знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і ранньої смерті. Про це розповіли на сайті 24 здоров’я.

Дослідникам вдалося з’ясувати, що хазяїни собак рухаються в чотири рази більше, ніж ті, у кого немає домашніх улюбленців.

У дослідженні взяли участь 385 британських сімей, з них у 191 людини були собаки. Кожен учасник давав відповіді на запитання в анкеті, одне з них – як часто вони займаються фізичною активністю. З’ясувалося, що хазяїни собак частіше ведуть активний спосіб життя. Середня тривалість прогулянок на тиждень склала 4 години 8 хвилин (рекомендована норма – не менше 2,5 годин на тиждень).

Ще одне дослідження, проведене за участю 336 тис. осіб, показало, що для людей, які живуть самі важливо мати собаку, так як   чотириногий друг пом’якшує самотність і соціальна ізоляція. При цьому знижується ризик серед людей, які пережили інфаркт (на 33%) та інсульт (27%). Крім того, таким людям доводиться регулярно прогулюватися, а фізична активність важлива для реабілітації після таких станів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.