Варіант Мукачево вже в Ірпені?

Резонанса справа розірвала простори інтернету: «варіант Мукачево вже в Ірпені» – написала дружина відомого журналіста, режисера та волонтера Петра Олара.

Хронологія подій, які відбувалися 22 липня:

о 11-40 група з 9 бійців у балаклавах приїхали штурмувати квартиру Петра Олара. На їх протиправні дії було викликано міліцію, молодики змушені були поїхати.

18-00 приїжджають вже 17 чоловік. Вони силою витягнули господиню з квартири, завдавши тілесних пошкоджень. Пізніше констатують в лікарні – струс мозку. Тим часом вони виносять з квартири цінні речі та деякі документи. Правді Ірпеня Петро Олар розповів, що забрали відеокамеру, 9 тисяч євро, що він, як волонтер, зібрав у Литві, відпускні дружини у гривнях і багато іншого.

Коли приїхала міліція, то відбувся діалог між начальником міліції та керівником бійців, розповідає нам Петро Олар: Андрій Верлатий (позивний «Черкес»), який називає себе радником Міністра оборони України та є керівником навчально-вишкільного центру «Південь», що розташовується в Гостомелі, сказав начальнику міліції, що його хлопців найняли…»

Тут треба розповісти передісторію цих подій: у 2011 році Петро Олар придбав у Курельчук Ольги Василівни квартиру, яку ця пані потім ще двічі продала людям. Зараз проти неї в суді дві справи: одна цивільна і одна кримінальна справа про шахрайство. Останній раз Ольга Курельчук продала квартиру 23 червня цього року О. Черненко.

«Коли начальник міліції пояснив Верлатому, що його хлопці тут поза законом, а спори громадян розглядають в суді, тоді Андрій Михайлович забрав своїх бійців з квартири,» – пише постраждала в одній із соціальних мереж.

Дивує те, як про цю подію написали на сайті «Незалежна молодь України», який, до речі, сьогодні вже не працює. Цитата мовою оригіналу:

«23/07/2015 Как беспредельничают журналисты угрожая мирным гражданам Украины

От обществености поступило сообщение о противоправных действиях милиции. На место прибыл голова учебного центра «Південь» – Андрей Михайлович Верлатый вместе с курсантами. Было выяснено, что виновником ситуации являеться журналист, сотрудник телестанции «Останкино» Петр Олар. Этот человек незаконным путем завладел двух комнатной квартирой гражданки Черненко Елены в которой и проживал долгое время. Никаких противоправных действий из стороны сотрудников милиции не было, милиция действовала в рамках действующего законодательства. И как получилось, что один из колег Киселева незаконо завладел квартирой гражданки Украины, будет выяснять суд».

І це така подяка за волонтерську діяльність сім’ї Петра Олара, яка передала на передову тільки цього року 46 нових шин для медичних машин, що евакують поранених , 3 тони маскувальних сіток, ліжка та інше медобладнання, а ще приймали особисту участь в реабілітації поранених. Нещодавно пан Петро завершив разом з творчою групою документальний фільм про Небесну сотню та АТО.

Як написала постраждала дружина відомого журналіста: «Де ж та справедливість і правда? Хто може перешліть Авакову і Міністру оборони: у мене на кухні був його радник, і його люди застосували до мене силу за тисячу кілометрів від місця де їм варто боронити Вітчизну!..»

11223523_1054332231278653_1909587403478868133_o

11731926_1054329464612263_8878711053608429684_o

Bookmark the permalink.

Comments are closed.