В Україну прибули ще понад 705 тисяч доз вакцини AstraZeneca

1613413401-7987

У Міжнародний аеропорт “Бориспіль” в рамках глобальної ініціативи COVAX прибула партія вакцин AstraZeneca від COVID-19, вироблена в Італії.

Зокрема, 705 тис. 600 доз вакцини доставив ЮНІСЕФ в Україну у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Цю партію мають використати для вакцинації другою дозою тих, хто отримав перше щеплення вакциною CoviShield/AstraZeneca. Зокрема, медиків та працівників закладів охорони здоров’я, учасників операції Об’єднаних сил на сході України, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком понад 65 років. Також друге щеплення отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами, і громадські діячі.

У зв’язку з цим, від імені COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ. У рамках COVAX Україна отримує ці вакцини безоплатно.

Це уже четверта поставка вакцин від COVID-19 в Україну в межах COVAX – глобальної ініціативи, що об’єднала уряди, організації у сфері охорони здоров’я, виробників, науковців, приватний сектор, громадянське суспільство та благодійників, щоб забезпечити рівний доступ до вакцин від COVID-19 для всіх країн.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.