В учбових закладах Ірпеня запроваджують технологію “Cam Touch”

У навчальних закладах Ірпеня запроваджують технологію молодого українського винахідника Андрія Коноваленка. Його винахід під назвою “Cam Touch” перетворює будь-яку поверхню на сенсорну, або інтерактивну.

“Ідея почалась з того, що я хотів зробити пристрій, який би те, що я писав в зошиті, оцифровував.  Я робив таку ручку і використовував камеру під час тестування, щоб зрозуміти, яка точність роботи. Спозиціонував це все на монітор і зрозумів, що це як сенсорний екран. Потім ми перенесли це на проектор і створили аналог інтерактивної дошки, але більш портативний, доступний  і  це є мобільним рішенням,  яке можна використовувати будь-де і в будь-яких умовах”, – розповів винахідник Андрій Коноваленко.

Винахід у рази дешевший за інтерактивну дошку. Недарма Андрій з ним  переміг на конкурсі “Microsoft imagine hack”.

В Ірпені свій пристрій винахідник демонстрував співробітникам ліцею НУБІП та вчителям інформатики з усього Ірпінського регіону.

Вчитель інформатики  Ірпінської ЗОШ  Юлія Мельник розповіла: “Я вважаю, що такий пристрій може додати інтерактивності нашим урокам, більше залучити дітей до виконання різноманітних вправ, зацікавити їх і зробити навчання більш цікавим і ефективним”.

Якщо цей пілотний проект виправдає себе на усі  100 %, то місто забезпечуватиме комплексами “Cam Touch” й усі інші навчальні заклади.

Детальніше – в сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.