В Україні стартує конкурс проектів “Малі міста – великі враження”

Міністр культури України Євген Нищук  презентував конкурс проектів “Малі міста – великі враження”, започаткований Мінкультури в 2018 році. Про це повідомляється на сайті Ірпінської міської ради.

Міністр культури зазначив, що реалізуючи культурну політику в громадах, необхідно заохотити власників культурної спадщини та надбань на місцях для її ревіталізації та сталого використання в економічному житті громад.

“В 2019 році – за ініціативи Прем’єр-Міністра України на конкурс в державному бюджеті виділено 50 млн. грн., які буде спрямовано на підтримку культурних ініціатив в населених пунктах до 50 тисяч жителів. Завданням Мінкультури було розробити абсолютно зрозумілі, прості у використанні та прозорі умови проведення, для чого нами було затверджено Порядок проведення конкурсу проектів “Малі міста – великі враження”, який я хочу презентувати не тільки Уряду та колегам, а й усій країні. Реалізація проектів має сприяти розбудові сталого та інклюзивного суспільства з високою якістю життя, що і є, врешті-решт, ключовим завданням нашого Уряду. В минулому році ми активно заохочували громади жити креативно. А цього року – пропонуємо нове гасло “Дивись Україну”, – наголосив Євген Нищук.

Заявки оцінюватимуться в два етапи – спочатку на відповідність поданих документів встановленим вимогам, потім – експертне оцінювання проектів та презентування заявок перед Експертною радою. На першому етапі заявки оцінюватимуть за оригінальністю ідеї, актуальністю проекту, цінністю об’єкта проекту; змісту, послідовність реалізації та доданою вартістю проекту; а також з урахуванням критеріїв промоції та сталості. Після цього будуть оприлюднені результати і розпочнеться реалізація проектів.

Очільник  відомства повідомив, що  загальний бюджет конкурсу у 2019 році складатиме 50 млн грн,які будуть розподілені між малими, середніми та великими проектами, частку обов’язкового співфінансування встановлено на рівні не менше 30%.

“Хочу попередити, що ми не лишимо ініціаторів проектів наодинці з проектними заявками – бюджетом конкурсу передбачено проведення тренінгових сесій, семінарів, інформаційно-роз’яснювальної кампанії в усіх регіонах країни. Ми готові протягнути руку допомоги та сприяти максимальній обізнаності усіх бажаючих для підготовки якісних проектних заявок”, – говорить Євген Нищук.

Ключовими датами проведення конкурсу проектів “Малі міста – великі враження” 2019:

  • 15 квітня – початок прийому заявок (триватиме 30 днів)
  • 16 травня – початок оцінювання заявок
  • 05 липня – оголошення переможців
  • 15 липня – 20 листопада – реалізація проектів
  • 1 грудня – кінцевий термін звітування за проектами, тому що за отримання бюджетних коштів треба нести відповідальність.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.