В Ірпінській центральній міській лікарні запрацювали штучні нирки (відео) — ITV

Леоніду 55. Вже 10 років у чоловіка ниркова недостатність. Але весь цей час він продовжує радіти життю. З допомогою цього, як каже Леонід – диво-апарату. Це – штучна нирка. Завдяки ній він тричі на тиждень очищає кров від токсинів та зайвої рідини, які не виводяться з організму природнім шляхом.

Ця процедура називається гемодіаліз. Раніше, щоб зробити її, Леонід їздив з Ірпеня у Київ. А три дні тому в Ірпінській центральній міській лікарні відкрилося перше в Бучанському районі відділення гемодіалізу.

Леонід, мешканець Ірпеня:

«Хочу подякувати нашому меру і головному лікарю нашої лікарні Ірпінської. Він обіцяв і зробив».

За три дні роботи відділення, процедуру гемодіалізу на нових апаратах вже пройшли 12 пацієнтів. Серед них і пан Олександр.

Олександр, мешканець Ірпеня:

«Ви відчуваєте після цих процедур, що жениться можна. Це порятунок».

Перевірити роботу відділення, поспілкуватися із пацієнтами приїхав мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ну як, ви задоволені? – Дуже, дуже. – Ну ми хочемо показати нашій громаді, що в нашій лікарні Ірпінській, яка знаходиться у місті Буча вже є 4

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«На сьогоднішній день у всьому Бучанському районі тільки у нашій Ірпінській лікарні є ці установки по наданню допомоги по гемодіалізу. І я дуже дякую нашому головному лікарю і всій команді, яка дуже потужно працювала в цьому напрямку».

Щоб отримати таке дороге обладнання управлінська команда Ірпеня провела велику роботу. Чималих зусиль доклала Інвестиційна рада міста.

Антон Довгопол, директор Ірпінської центральної міської лікарні:

«Велике дякую голові Інвестиційної ради Володимиру Андрійовичу Карплюку і його команді, яка сприяла, знайшла благодійні організації, які забезпечили придбання і передачу цього обладнання для Ірпінської центральної міської лікарні».

Відділення гемодіалізу надає допомогу хворим безкоштовно. Ще 5 таких штучних нирок планують установити у новому Ірпінському медичному центрі. Його відновлення наразі виходить на фінішну пряму.

Антон Довгопол, директор Ірпінської центральної міської лікарні:

«Стоїть завдання щоб доля медичного центру була вирішена у 2023 році. У цьому напрямку ми працюємо по державній лінії, також ми працюємо з благодійними і донорськими організаціями, з різними урядами країн, діаспорами, з Ізраїлем, щоб реалізувати проєкт добудови цього центру».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.