В Ірпінському академічному ліцеї розпочали практичну підготовку школярів

З метою допомоги молоді у чіткому виборі професії, спрямування на ефективне навчання протягом життя та подальшу самореалізацію Ірпінського економічного коледжу представив учням 9 класів презентації з детальною інформацією про спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців.

Про це повідомляють на офіційній сторінці закладу освіти у соцмережі.

Учні зацікавилися проектами гуртка “Електронік”, які цікаво представив Андрій Черкасов. Для кращого розуміння бездротової передачі енергії членами гуртка “Електронік” було виготовлено: котушку Тесла або качер Бровіна на одному транзисторі з додатковим охолодженням; не менш цікавий проєкт на базі мікроконтролерів – програматор PicKit2 Lite з універсальною колодкою для фіксації контролерів; простий, але корисний проект – тестер стабілітронів, який може виміряти напругу стабілізацідо 30 вольт; термометр-годинник на базі arduino uno – проєкт побудований на платформі Arduino UNO, RTC модуля Trema на базі чіпу DS1307, LCD дисплею на базі LDC1602, датчику температури 18b20 та програмному коді мови С++, корпус змодельовано в програмі Компас 3D та надруковано на 3D принтері Da Vinci Jr. Найцікавішим проєктом виявився годинник “Еліза” на мікроконтролері PIC 16F628A, газорозрядних лампах ИН-14 з дешифратором К155ИД1.

Викладачі фахових дисциплін спеціальності 076 Підприємнитво, торгівля та біржова діяльность наголосили на важливості застосування ДСТУ (Державний стандарт України), що містять обов’язкові та рекомендовані вимоги щодо якості продуктів, їх пакування, зберігання і транспортування, і за допомогою експрес-методу досліджували якість варених ковбас.

Учні активно долучилися до цієї роботи, були у захваті від того, що метод працює, адже мали можливіть виявити фальсифікат.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.