В Ірпені з’явиться новий престижний мікрорайон

Уже наступного року в Ірпені може з’явитися новий мікрорайон міста зі сучасною школою та двома дитячими садочками. Мова іде про територію в межах вулиць Гуцала (колишня Маяковського), пров. Озерний, вул. Достоєвського та вул. Довженка (колишня Гайдара). Цю інформацію сьогодні почали активно обговорювати у соціальних мережах. З цього приводу “Правда Ірпеня” звернулася до секретаря Ірпінської міської ради Юрія Денисенка.

13940977_10209809004452624_844387235_n

“Власник цієї території звернувся до Ірпінської міської ради про надання дозволу на розробку детального плану забудови території, враховуючи те, що земельна ділянка знаходиться в межах генерального плану Ірпеня. Міська рада надала дозвіл. Згідно із законом України “Про регулювання містобудівної діяльності” детальний план забудови території є складовою частиною містобудівної документації і має здійснюватися тільки в межах цієї містобудівної документації. У цьому випадку ті, хто переживає за зелені насадження міста мають видихнути, адже забудова виходить у поле”, – зазначив Денисенко.

Відповідно до постанови №555 Кабінету Міністрів України “Про затвердження порядку ведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на міському рівні” 8 липня 2016 р. була розпочата процедура громадських слухань щодо цього питання. Того ж дня відповідне оголошення було розміщено у газеті “Ірпінський вісник”, а також опубліковано на офіційному сайті Ірпінської міської ради у розділі “Прозоре місто” – підрозділ “Громадські обговорення”. Тобто відповідно до вимог постанови №555 Ірпінська міська рада виконала усі умови для початку громадських слухань. Проте, за словами секретаря міськради, протягом часу, який відводиться на слухання – 30 днів – ніхто з мешканців Ірпеня не подав жодних зауважень чи пропозицій з приводу плану забудови даної території.

13933538_1151681001541766_417455544_n

“На цій території ми розробили план дуже красивого міського мікрорайону, з озерами, набережною, з розчисткою каналу, з побудовою школи та двох дитячих садочків, парковки та торгового центру, а також з підведенням туди доріг та всіх комунікацій. Тому, навіть приватний сектор Ірпеня, який прилягає до цієї території тільки виграє від цього. Адже там подекуди ще досі не проведена каналізації, але невдовзі вона з’явиться. Ділянки приватного сектору значно виростуть у ціні”, – розповів кореспондентам “Правди Ірпеня” Косарєв Валерій Іванович – директор проектного підприємства, яке розробило детальний план забудови.

13956857_10209809004492625_870698258_n

Окрім цього, пан Косарєв розповів, що нарешті Ірпінь дочекався часу, коли забудова виходять за межі міста, у поле, де немає зелених насаджень і немає що рубати. Крім того, частково вирішиться проблема горіння торфу, адже при будівництві біля пойми річки Ірпінь буде знято шар торфу, який приносив ірпінцям стільки клопотів.

Нагадаємо, що територія в межах вулиць Гуцала (колишня Маяковського), пров. Озерний, вул. Достоєвського та вул. Довженка (колишня Гайдара) – це територія колишнього радгоспу “Рубежівський”, яка була розпайована ще на початку 2000-х років. 15 га, про які йдеться, дісталося одному власникові. Кому саме належить ця територія, наразі “Правді Ірпені” невідомо. Найближчим часом чекайте розширений детальний матеріал на цю тему.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.