В Ірпені встановили реконструйовану Стелу Творчості

В Ірпені на площі Творчого духу встановили реконструйовану після ворожих обстрілів Стелу Творчості. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня та засновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк.

На горі цієї високої стели розташована скульптура Музи з вінком, яка символізує свободу творчості та безмежні мистецькі можливості людини. Стела була сильно пошкоджена у березні минулого року під час активних бойових дій на Київщині. Після деокупації міста її відправили на реконструкцію.

«Основну частину витрат взяла на себе Інвестиційна група MOLODIST у співфінансуванні з Ірпінською міською радою. Нагадаю, що в Ірпені найбільша кількість в Україні літературних обʼєктів. Ірпінь — столиця української літератури!», — наголосив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, 31 травня на вулиці Слов’янській в Ірпені відкрили найбільший в Україні літературний мурал із зображеннями відомих українських письменників. Ініціатором створення муралу став автор книги-хроніки «Битва за Ірпінь» Петро Щербина. Його ідею підтримало Товариство «Відважних», співзасновником якого є голова інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.