В Ірпені готують до відкриття дитсадок «Віночок» (відео)

Дитсадок «Віночок» на вулиці Київській в Ірпені вже майже готовий до відкриття. Завдяки міні-ліфту тут буде легко й просто доправляти їжу для малечі прямо з харчоблоку на усі три поверхи садочка.

Тарас, представник ТОВ «Карат-Ліфткомплект»:

«Приходила експлуатуюча організація. Вони вже готові брати на обслуговування».

Поруч із харчоблоком розмістили ще один підіймач. Картоплю, буряки, капусту та інші товари працівникам не потрібно буде носити на плечах. Доставка прямо на кухню.У будівлі  дитсадка вже повністю завершені загальнобудівельні та внутрішні ремонтні роботи. Світлі просторі кімнати чекають лише на вмеблювання.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Будуть подаватися пропозиції від підрядників, хто готовий це все вмеблювати по наявному обладнанню, яке тут запроєктовано».

Майбутні вихованці цього дитсадка ростимуть рухливими і спортивними. Для них збудували величезний спортзал. Подбали й про те, щоб тут завжди було свіже повітря.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Рекуператори стоять, які очищують повітря. Ми такі ставили в укриття, щоб дітям комфортно було знаходитись у великій кількості в невеликих приміщеннях».

Цей садочок має ще одну важливу особливість. Тут є басейн. «Віночок» є першим комунальним дошкільним закладом в громаді із власним басейном.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Поки що єдиний в Ірпені. Але на майбутнє при проєктуванні садків ми також будемо розглядати таку практику і будемо намагатися будувати садки з такими ж басейнами».

Яскрава будівля «Віночка» із квітучими розписами під час бойових дій була пошкоджена ворожими снарядами. Був частково зруйнований дах, розбиті майже усі вікна, побитий уламками фасад. Зараз вже все відновлено. Єдине, що залишилося облаштувати, внутрішній дворик. Тут побудують ігрові майданчики. І вже першого вересня планують заклад відкрити.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Цей садочок будувався за кошти Ірпінської міської ради. Зараз після війни нам допомогло португальське місто Кашкайш. Виділило сюди 500 тисяч євро. Ми вирішили спрямувати кошти саме в цей садочок, щоб оперативно усунути усі наслідки бойових дій і в оперативному порядку його відкрити».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.