В Ірпені вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

26 квітня, у 32-і роковини аварії на Чорнобильській атомній електростанції, відбулась церемонія вшанування пам’яті героїв-ліквідаторів, які віддали життя у боротьбі з наслідками аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС у міському парку ім. Правика.

секретар Ірпінської міської ради Анастасія Попсуй, заступник міського голови Марія Попруга, керуючий справами виконавчого комітету Дмитро Негреша, депутати Ірпінської міської ради, колишні працівники Прип’ятської міської ради, начальники відділів та управлінь виконавчого комітету міської ради, керівники підприємств та установ міста, представники громадських організацій, ліквідатори аварії на ЧАЕС, школярі та студенти навчальних закладів, жителі та гості міста.

На знак вшанування пам’яті про тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи людство від атомного лиха, учасники зібрання поклали корзини та живі квіти до пам’ятного знаку “Правика Владимира Павловича”, адже він був начальником караулу, його загін першим вступив на лінію вогню.

“Найбільшого болю і горя завдано нашому здоров’ю, та нажаль час швидко плине і історія потроху змиває нашу біду, але держава на сьогоднішній день держава не приділяє належної уваги тим, які покинули свої домівки, втратили рідних і близьких і все перекладає на плечі органів місцевого самоврядування, знаючи, що кошти в місцевих бюджетах дуже обмежені, тому ми вклоняємось перед  тими хто захистив своїм здоров’ям у той час захистив нас від великої біди і нехай ця аварія вчить нас берегти землю,  мир і спокій людського життя”, – зазначила заступник Ірпінського міського голови Попруга Марія Петрівна.

Сьогодні ми повною мірою розуміємо, наскільки велику і масштабну справу зробили ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи. Їхній подвиг ніколи не піддасться історичному переосмисленню – вони зробили це в ім’я людства. І ми не маємо права забувати про це.

Фото Олега Гриба

Bookmark the permalink.

Comments are closed.