В Ірпені відзначили Міжнародний день біженців

Цими вихідними в ірпінському парку Незнайка відзначали Міжнародний день біженців. Разом зібралися нові мешканці Ірпеня з Маріуполя, Херсону, Бахмута, Нової Каховки та інших міст України, які були змушені покинути рідні домівки через війну. Про це повідомила засновниця благодійної організації «Фундація добрих справ» Надія Філімонова-Скрипка.

У парку організували різноманітні активності для внутрішніх переселенців. Зокрема, майстер-клас «Лялька-мотанка», велоекскурсію, творчі виступи, юридичні консультації, аква-грим, арт-терапію для жінок. Для дітей ж влаштували локацію юних художників, психологічні руханки, розваги з аніматорами. Усіх частували борщем, різними напоями та смаколики.

«Ще з 2014 року Ірпінь стає другим домом для тисяч українців зі сходу, Криму та вже з півдня. З 2022 року, переживши страшні військові дії, відчувши все на собі, ставши вільним і незламним, Ірпінь продовжує приймати внутрішньо-переміщених осіб проте вже з іншим серцем. Ми хотіли хоч трішки підтримати впо, які переїхали в Ірпінь та протягнути руку допомоги, щоб побачити посмішку на обличчі цих людей», — зазначає Надія Філімонова-Скрипка.

На заході проводили опитування про потреби ВПО. Воно триває й досі в онлайн режимі. Внутрішні переселенці, які знайшли нову домівку в Ірпенській громді, можуть долучитися до нього ТУТ.

Нагадаємо, 23 червня в ірпінському парку імені В. Правика відзначили день португальської культури.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.