В Ірпені відкрили відновлений ліцей № 3 (відео)

Півтора року він чекав свого першого дзвоника. Чекав своїх вчителів. А найбільше – учнів. Ірпінський ліцей №3.

Ще пів року тому цей навчальний заклад був найбільш пошкодженим в Ірпінській громаді. А тепер він повністю відновлений і оновлений.

Леон, учень Ірпінського ліцею №3:

«Як вам ваш новий ліцей відремонтований? – Дуже подобається! Моя мрія збулася нарешті!»

Разом із Леоном мрія повернутися за шкільні парти здійснилася для 1500 учнів. 210 із них – першокласники.

Леся, мешканка Ірпеня:

«Він дуже гарний, привітний. Хочеться у ньому навчатися. Сонічка, тобі хочеться у ньому навчатися? – Так! – Це наш першачок Софія».

Ірпінський ліцей № 3 вдалося відновити під патронатом Дитячого фонду ООН – UNICEF. На його відбудову цей фонд виділив 4 мільйони 800 тисяч євро. Наразі – це найбільший у світі проєкт, реалізований UNICEF.

Віра Мендонка, заступниця голови представництва UNICEF в Україні:

«Для мене – це лише емоції щастя. Я щаслива бачити, що діти повернулися у класи. Щаслива, що вони зможуть відновити живе спілкування і справжнє навчання».

Оксен Лісовий, Міністр освіти і науки України:

«Такий результат, така велика кількість партнерів, донорів, громадських організацій, які прийшли і вклалися у цей ліцей. У цій школі немає державних коштів. Це – наслідок певної культури і взаємодії, яка існує у місцевої влади. Вони змогли побудувати атмосферу довіри, відкритості і маємо результат – школа зроблена швидко, школа зроблена якісно».

Якісно і безпечно. Під ліцеєм розташоване велике, сучасне укриття. Учням і гостям ліцею сьогодні довелося його протестувати. Під час церемонії відкриття пролунала повітряна тривога.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Я дякую UNICEF у першу чергу. «Епіцентру дітям» за те, що облаштували такі чудові і гарні майданчики для наших дітей, фонду «Жовто-блакитні крила», який опікувався харчоблоком в цій школі. І всім благодійникам, всім громадським організаціям, які приймали у цьому безпосередню участь і покращують якість навчання наших дітей».

Відкриття ліцею № 3 приурочили до символічної події – до Дня міста-героя Ірпеня.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«Це дійсно та подія, яку ми дуже-дуже чекали. І дуже щасливі, що вона відбулася саме сьогодні».

Руслан Кравченко, голова КОВА:

«Київська обласна військова адміністрація мріє, щоб відновилася вся Київська область разом з навчальними закладами.193 навчальні заклади вже відновилися з 238. Я вважаю, що це колосальна цифра на сьогоднішній день. Але ми не зупиняємося і мріємо відновити все!»

Bookmark the permalink.

Comments are closed.