В Ірпені відкрили меморіальну дошку розвіднику Едуарду Штраусу (відео)

Він мріяв про велику сім’ю та вільну Україну. Але загинув під Бахмутом, героїчно захищаючи мирне небо.

Едуарду Штраусу було лише 30. Останні 9 років життя він боровся за свободу України. Ветеран АТО, доброволець Ірпінської тероборони, розвідник спецпризначення Головного управління розвідки загинув 17 січня 2023-го під час виконання бойового завдання.

У пам’ять про захисника на вулиці Українській в Ірпені, на будинку, у якому жив Едуард Штраус, встановили меморіальну дошку.

Єва Файфер, сестра Едуарда Штрауса:

«Я впевнена, що він там все бачить і вірить у нашу перемогу разом з усіма нами. І я знаю, що він би зараз дуже хотів бути зі своїми побратимами і допомагати їм. Але, на жаль, цього вже ніколи не буде».

Віддати шану захиснику України зібралися мешканці Ірпеня, рідні, друзі, побратими.

Віталій, побратим Едуарда Штрауса:

«Таких, як він, дуже мало. Він не до кінця ще відновившись після поранення, уже повернувся У підрозділ. Допомагав, як міг».

Андрій, побратим Едуарда Штрауса:

«Просто усміхнена, добра людина була. Він завжди був готовий усім допомагати. Був дуже хороший побратим, відданий своїй справі. Справжній українець, козак».

В Едуарда лишилися маленький син та дружина. 21 серпня, на сесії Ірпінської міської ради, йому та ще 37 загиблим захисникам Ірпінської громади посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Ірпінь».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Незабаром ми будемо робити на нашому кладовищі пам’ятники усім героям. Приходьте і завжди згадуйте їх. Бо якби не ці герої, якби не ці хлопці, сьогодні б уже не було України. Це завдяки їм сьогодні на Київщині мир».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.