Мер Ірпеня Олександр Маркушин спростував звинувачення про повільну роботу місцевої комісії по єВідновленню

Ірпінський міський голова публічно відповів голові КОВА Руслану Кравченку на звинувачення щодо повільної роботи місцевої комісії по програмі єВідновлення. Напередодні той заявив, що ірпінська комісія опрацювала найменше в області заявок.

«Офіційно інформую вас, що це не відповідає дійсності. Як у КОВА дійшли такого помилкового висновку? Вони взяли ПРОЦЕНТ опрацьованих комісіями чек-листів відповідно до загальної кількості поданих заявок у Дію. Тобто, одним з лідерів Київської області КОВА вважає Боярську громаду, бо в них було подано 23 заяви, з яких комісія опрацювала за 3 місяці аж 17 заяв! А це цілих 73,91%. Отримали кошти всього 8 мешканців з 23-х, але це не важливо, головне, що по процентах — вони показали ефективну роботу комісії і потужний результат, на думку чиновників. Але, якщо дивитись на РЕАЛЬНІ результати роботи комісій у Київській області, то наша Ірпінська громада була і залишається на ПЕРШОМУ місці»,- повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

За його словами, станом на вчора, 22 серпня, мешканці Ірпінської громади подали у Дію 2918 заяв на компенсацію за пошкоджене житло до 200 000 тисяч гривень (ця цифра росте щодня). Здійснено виїздів комісії і сформовано чек-листів — 1169, що складає 40,06% від загальної кількості поданих заяв, на суму 106 млн 378 тис. гривень. Зокрема 712 власників пошкодженого житла вже отримали грошові виплати на суму 70 млн 200 тис. гривень, що є найкращим результатом по виплатам у Київській області. 89 заявникам відмовлено (але і для таких заяв комісія витрачала свій час на виїзди).

«Якщо дивитись за реальними результатами, то після нас іде, наприклад, Буча — де кількість заяв у Дію було в три рази менше за Ірпінську громаду — 985, з яких комісія опрацювала 876 (на 293 менше за наш показник, але на це ніхто не звернув уваги), кошти отримали 520 осіб.
До того ж, ніхто не рахує, що комісії Ірпінської громади, щоб зробити показник всього лише 1% треба опрацювати 30 рішень, а комусь 0,23. Не звернули увагу й на те, що громадам треба було створити комісії зі своїх же спеціалістів, у яких є робота у своїх профільних відділах»,- додав Олександр Маркушин.

Також мер Ірпеня зазначив, що ірпінські спеціалісти паралельно опрацьовують тисячі заявок і велику кількість інформації по таких програмах:

  • програми Фонду ліквідації наслідків російської агресії;
  • обласна програма «Нова оселя»;
  • обласна програма відбудови приватного сектору;
  • заміна вікон майже по всьому місту;
  • співпраця зі всіма фондами і міжнародними партнерами, опрацювання заяв і закупівля будівельних матеріалів та ін.

«А чому ж ірпінські спеціалісти з відбудови так загружені? Я півтора року всюди наголошую: Ірпінська громада — найбільш пошкоджена громада в регіоні, де 16 000 мешканців залишилися без даху над головою — це четверта частина громади!
Тому для мене досі дивно чути порівняння громад Київської області. Не применшуючи заслуг жодної, міські ради НЕ зруйнованих громад займаються своїми поточними справами і це не йде в порівняння з нашим пекельним режимом роботи всієї міськради, активних мешканців і волонтерів, який не зупиняється ні на день від дня звільнення Ірпеня з 28 березня 2022 року»,- прокоментував міський голова.

Олександр Маркушин також наголосив, що хотів би бачити об’єктивну оцінку роботи центральною владою місцевого самоврядування.

«Коли бачу такі заяви розумію, що комусь досі важливо показати відсотки на паперах, замість реальної роботи. Дякую очільнику КОВА Руслану Кравченку за обіцянку посилити нашу експертну комісію обласними спеціалістами. Ми з ірпінчанами з нетерпінням чекаємо результату нашої співпраці. Працюємо далі!», — зазначив мер Ірпеня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.