В Ірпені відкрилась фотовиставка «Політв’язні та військові з Криму»

Учора в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відбулася зустріч, присвячена українському Криму, в рамках якої відкрилася фотовиставка «Політв’язні та військові з Криму». Виставка приурочена 10-й річниці Дню спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Про це повідомила заступниця Ірпінського міського голови Юлія Устич.

«10 років тому тисячі кримців вийшли на протест у Сімферополі, щоб відстояти цілісність України. Наступного дня російські війська захопили Верховну раду Криму та Раду міністрів, півострів заполонили маріонетки РФ та військова техніка, а в березні окупанти провели “псевдореферендум”. Почалися репресії і терор, зокрема, кримських татар. Ми бачимо і цінуємо кожен вияв сміливості партизанського руху: «Ще не вмерла України ні слава, ні воля…» на березі моря, жовто-блакитні стрічки вулицями міст півострова, українські прапори, – усе, за що росія звикла карати», — розповіла Юлія Устич.

429956528 797928685709103 1655205341973174175 N

У заході взяли участь заступниця Постійної Представниці Президента України в АР Крим Ольга Куришко, керівник Відділу інформаційного забезпечення Представництва Євген Бондаренко.

Матеріали для виставка були надані Представництвом Президента України в АР Крим за підтримки Мінінтеграції України.

Виставка триватиме до цієї суботи, 2 березня. Музей працює щодня з 9:00 до 17:00, окрім неділі і понеділка. У суботу — з 10:00 до 16:00.

Нагадаємо, що Ірпінь першим серед усіх міст підняв прапор кримськотатарського народу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.