В Ірпені пропонують заборонити використання одноразових поліетиленових пакетів

Ірпінці пропонують заборонити використання та продаж одноразових поліетиленових пакетів. Відповідне звернення нещодавно було зареєстроване на офіційному сайті Єдиної системи місцевих петицій. 

“Сумарний загальносвітовий обсяг випуску поліетиленових пакетів становить понад 5 трильйонів штук на рік. Вони дуже довго розкладаються, виділяють отруйні речовини, які потім можуть спричиняти ті ж онкологічні захворювання І під час розкладу, наприклад, спалювання, вони виділяють надзвичайно шкідливі діоксинові сполуки, які не просто шкодять здоров’ю людини, а навіть можуть зачепити механізми, які відповідають за спадковість”, – йдеться в петиції. 

Науково доведено, що пластикові пакети дуже повільно розкладаються у природі, і можуть знаходитися в природному середовищі понад кілька століть, поки не розкладуться повністю. У 2000-тих роках, багато магазинів і компаній стали використовувати різні типи біорозкладуваних пакетів, щоб дотримуватися концепції екологічної переваги. 

Як відомо, велика кількість міст і округів заборонили використовувати пластикові пакети у продуктових магазинах. Яскравим прикладом відмови від пакетів з поліетилену на користь паперової упаковки служить закон, підписаний губернатором Каліфорнії. Згідно з документом, дія якого набула чинності 1 липня 2015 року, на території штату заборонено будь-яке використання одноразових поліетиленових пакетів.

До кінця голосування залишилось 9 днів. Нагадаємо, що для того, аби петиція була розглянута на сесії Ірпінської міської ради, потрібно 300 голосів. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.