В Ірпені пропонують створити “школу геніїв”

В Україні триває голосування за учасників телепроекту “Нові лідери”. Переможець отримає мільйон гривень на реалізацію власної ініціативи. Вона за задумом організаторів “має змінити країну”. Серед претендентів і представниця Ірпеня – депутат і секретар міськради, минулорічний стипендіат Гарвардського універститету Анастасія Попсуй. Україні вона пропонує створити “Школу геніїв” – унікальне освітнє середовище, що буде кардинально відрізнятися від класичних навчальних закладів.

“Коли ти приходиш в школу, тобі говорять, які предмети ти маєш вчити, які домашні завдання виконувати, з ким сидіти за партою. Тобто, немає моменту прийняття власних рішень. Коли ми питаємо старшокласників, ким вони хочуть стати, вони не знають, бо їм завжди диктують, що потрібно робити”, – розповіла Попсуй.

За її задумом, у школі діти самостійно обиратимуть навчальну програму, викладачів, практичні заняття і навіть оцінюватимуть одне одного.

До школи геніїв відбиратимуть не лише обдарованих  дітей, а й перспективних у плані розвитку. Навчання там проходитиме із навчанням в звичайній школі і буде абсолютно безкоштовним. 

Детальшіше – у сюжеті:

 

 
 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.