В Ірпені пропонують безкоштовно віддавати продукти харчування з невеликим терміном придатності

Ірпінці пропонують віддавати безкоштовно непродані продукти харчування мешканцям міста, у яких закінчується термін придатності. Відповідне завернення нещодавно було зареєстроване на офіційному сайті Єдиної системи місцевих петицій. 

“Кожен місяць супермаркети викидають на смітник сотні кілограмів їжі, яка придатна до вживання, при цьому отруюючи її різними хімічними засобами, щоб вона не дісталася нікому безкоштовно. 
Свме тому пропоную Ірпінській міській Раді зобов’язати ірпінські супермаркети організовано роздавати безкоштовно непродані продукти харчування, у яких підходить термін придатності усім бажаючим громадянам. Перейняття цього важливого європейського досвіду у сфері торгівлі, допоміг би знизити соціальне напруження в суспільстві, побороти  нераціональне використання ресурсів та праці, наблизити Україну до європейських стандартів соціального забезпечення та рівня життя, а також відійти від ганебного досвіду знищення продуктів харчування, як в путінській Росії”, – йдеться у петиції. 

Як відомо, це є досить поширеним явищем у таких європейських країнах як Фінляндія, Німеччина, Франція. Тут продукти харчування, термін придатності яких добігає кінця, віддають малозабезпеченим верствам населення та деяким державним організаціям (наприклад, центри лікування від наркозалежності).

До кінця голосування залишилось 86 днів. Нагадаємо, що для того, щоб петиція була розглянута на сесії Ірпінської міської ради, потрібно 300 голосів. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.