Карплюк поділився результатами поїздки до американського Мілуокі

Ірпінський міський голова розповів про результати поїздки до американського міста Мілуокі. За його словами, візит став настільки результативний, що потрібно описати усі можливості цієї співпраці для громади Ірпеня ще декількома постами.

“Після того, як я вчора опублікував пост про підписання угоди про побратимство між містами Ірпінь та Мілуокі (США, Вісконсин), мені надійшло надзвичайно багато запитань, у чому ж полягамитиме це співробітництво. Наш візит став настільки результативний, що доведеться описати усі можливості цієї співпраці для громади Ірпеня ще декількома постами”, – зазначив мер. 

Перш за все, слід відмітити, що делегація Ірпеня відвідала University of Wisconsin–Milwaukee – державний університет штату Вісконсин, заснований 1885 року в місті Мілуокі. На сьогодні тут навчається близько 30000 студентів з 80 країн світу, в тому числі й з України. В університеті діє 180 навчальних програм, з них 94 програми підготовки бакалавра, 53 магістерські та 32 навчальні докторські програми. Тут працює 1623 викладачі. “Ми завітали до корпусу інтернаціонального навчання, поспілкувалися з деканом та викладачами. Та, найголовніше, ми домовилися про можливість взаємодії між Університетом державної фіскальної служби України та University of Wisconsin–Milwaukee, у тому числі й можливість надання стипендій студентам з Ірпеня”, – повідомив Карплюк. 

University of Wisconsin–Milwaukee спеціалізується на високих технологічних рішеннях, зокрема, й у сфері водного господарства. “Наукові розробки вчених університету обов’язково знадобляться у роботі комунального підприємства “Ірпіньводоканал”. Зі свого боку, ми запросили делегацію University of Wisconsin–Milwaukee відвідати Ірпінь та наші навчальні заклади і розповісти нашим викладачам та студентам про можливості, програми навчання та наукової співпраці”, – підсумував Володимир Карплюк.

Як ми повідомляли, 15 березня 2018 року мер міста Ірпінь Володимир Карплюк та мер міста Мілуокі Том Баррет підписали у США угоду про співпрацю. Відтепер Мілуокі та Ірпінь є містами-побратимами і розвиватимуть співпрацю в економічній, інфраструктурній та соціальній сферах.

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.