В Ірпені представили колекцію автентичного жіночого вбрання

Учора в Ірпінському будинку культури відбувся Обласний фестиваль жіночого автентичного та стилізованого українського одягу “Жінка – джерело любові”.

На початку фестивалю ірпінців та гостей міста привітала начальник відділу культури, національностей та релігій ІМР Євгенія Антонюк. “Пишаюсь тим, що історія цього фестивалю розпочалася саме в Ірпені — прогресивному сучасному місті, яке не забуває та підтримує народні традиції та звичаї”, – зазначила Антонюк. 

На заході кожен охочий міг спостерігати за виступами гостей та жителів Ірпеня у тематичному вбранні. Крім того, на фестивалі була представлена колекція автентичного жіночого вбрання. 

Слід відмітити, що фестиваль проводився з метою відродження, популяризації та поширення традицій української культури та збереження історії українського жіночого одягу районів Київщини; підтримки обдарованої талановитої молоді області; виховання духовних, морально-етичних цінностей, любові до України, рідного краю та формування світогляду у підростаючого покоління щодо цілісного сприйняття образу жіночої краси. Символічно, що цей захід був проведений напередодні Міжнародного жіночого дня, адже жінка та її краса стали основою фестивалю. 

Фото Володимира Шилова

Bookmark the permalink.

Comments are closed.